REZULTATE FINALE! Fiica judecatorului timisorean Constantin Costea, admisa cu scandal la Institutul National al Magistraturii

costea-diana

Dupa alegerea presedintelui Judecatoriei Timisoara, judecatorul Mihai Andrei Balan, in Consiliul Superior al Magistraturii, un alt rezultat surprinzator vine sa confirme calitatea deosebita a invatamantului de Drept din capitala Banatului.


Conform listelor finale publicate de Institutul National al Magistraturii, toti candidatii din Timis calificati in finala examenului de admitere la scoala nationala de magistrati au trecut cu succes de ultima proba, cea a interviului, si au devenit auditori de justitie. Suiu Andrada Laura s-a dovedit a fi cel mai bine pregatit candidat din “lotul timisenilor” – Adam Amina, Brinas Liviu, Calai Pop Patricia, Costea Diana, Lacatusu Andrei, Moldovan Maria, Hauder Stefania, Stroescu Dyana, Suiu Andrada si Tarnovschi Alexandra -, obtinand media 8,26, in timp ce alti doi candidati au spart toate canoanele INM, care prevad o medie a notelor de minim 7 pentru a fi acceptat in randul auditorilor, si au fost declarati admisi, in premiera pentru istoria institutului, cu medii de 6,96, respectiv 6,91.

Este vorba despre Adam Amina Roxana si Costea Diana, fiica presedintelui Sectiei Penale de la Curtea de Apel Timisoara, Constantin Costea, care au convins membrii comisiei de examinare ca au toate calitatile necesare pentru a deveni judecatori si a imparti dreptatea, in ciuda celor cateva sutimi de punct care le lipseau de la media finala.

Pentru exemplificarea evaluarii atipice, in afara standardelor de logica, de la proba interviului, redam una dintre intrebarile cu care s-au confruntat candidatii in urma cu cativa ani.

„Sunteți închis într-o cutie de conserva. Cum vi se pare situatia?” Răspunsul corect, aducator de punctaj era – „Este exact lumea in care as dori sa traiesc!”.

Revenind la reusita Dianei Costea, trebuie sa spunem ca acest succes a fost trait la intensitate maxima de mama candidatei, Emilia Costea, directoarea Scolii cu clasele I – VIII Vicentiu Babes din Timisoara. “Sunt mandra de fiica mea pentru rezultatul obtinut la concursul de la INM! Esti avocata stagiara, ai facut masterul in Drept, apoi cursul postuniversitar de psihopedagogie, iar acum te indrepti sa-ti atingi visul tau maret. Doar eu stiu de cata munca, seriozitate si ambitie ai dat dovada! Felicitari, soarele meu!”.

De altfel, nu mai putin de 4 dintre cei 10 candidati din Timis admisi la INM, respectiv Calai Pop Patricia Carmen, Tarnovschi Alexandra Kanna, Hauder Stefania si Costea Diana, sunt avocati. Reamintim ca, in acest an, la examenul de admitere la INM s-au inscris 2.647 de candidati, dintre care doar 193 au fost declarati admisi. (G.I.)

Leave a Reply