BREAKING NEWS! Un maior din cadrul SRI Arad, arestat preventiv intr-un dosar de trafic de droguri instrumentat de procurorii DIICOT    Directorul Politiei Locale Timisoara, Dorel Cojan, care cumuleaza salariul de functionar public cu pensia MAI, a avut anul trecut venituri de aproape 150.000 de lei     Tribunalul Timis a emis un mandat de arestare pe 30 de zile pentru Vajna Franz, acuzat de loviri sau vatamari cauzatoare de moarte    Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara au decis cercetarea in libertate a lui Fercovici Ciprian, acuzat de comiterea a doua fapte de violare de domiciliu    Pasagerul cu numarul 1.000.000, primit cu sampanie pe Aeroportul International Timisoara    Atentate teroriste soldate cu morti si raniti in Spania, Rusia, Finlanda si Australia, agresorii folosind masini sau arme albe

SANCTIUNE! Un judecator din “parohia” Curtii de Apel Timisoara, exclus din magistratura! VEZI despre cine este vorba si ce abateri disciplinare a comis

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

cotofana

Sectia pentru judecatori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii a dispus, luni, 31 octombrie 2016, excluderea din magistratura a unui judecator de pe raza Curtii de Apel Timisoara, respectiv Nicoleta Lavinia Cotofana, de la Judecatoria Arad.

Masura extrem de dura a fost dispusa, ca sanctiune disciplinara, pentru comitere a doua abateri grave, constatate de Inspectia Judiciara si mentionate in raportul cercetarii.

Este vorba despre „nerespectarea secretului deliberarii sau a confidentialitatii lucrarilor care au acest caracter, precum si a altor informatii de aceeasi natura de care a luat cunostinta in exercitarea functiei, cu exceptia celor de interes public, in conditiile legii” si „exercitarea functiei cu rea-credinta”.

Excluderea din magistratura a judecatorului din Arad vine la doar 9 luni de la primirea in aceasta profesie – in conditiile in care Nicoleta Lavinia Cotofana si-a inceput  activitatea in 20.01.2016 – si este pusa pe seama unui conflict cu avocatii din Baroul Arad.

Mai exact, Nicoleta Lavinia Cotofana a reclamat faptul ca delegatiile pentru asistenta extrajudiciara emise de Baroul Arad ar fi ilegale si prejudiciaza bugetul Ministerului Justitiei, motiv pentru care nu accepta ca partile din procesele civile sa fie aparate de avocati cu astfel de delegatii.

In urma conflictului cu Baroul Arad, judecatorul a solicitat CSM apararea reputatiei profesionale, insa cel mai important for de conducere al Justitiei din Romania i-a respins, in iulie 2016, aceasta cerere.

Decizia CSM poate fi atacata cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, si nu ne indoim ca Nicoleta Lavinia Cotofana va contesta excluderea din magistratura. (G.I.)

Sursa foto: eranews.ro

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

One Response to SANCTIUNE! Un judecator din “parohia” Curtii de Apel Timisoara, exclus din magistratura! VEZI despre cine este vorba si ce abateri disciplinare a comis

 1. Av Obirsanu Carmen says:

  Aceasta doamna a amendat o mamica care s-a incapatanat sa nu cedeze presiunilor ca sa i se ia copilul din brate.
  Faptul ca instantele de judecata din arad au gresit cind au dispus sa ia copilul de 5 ani din bratele mamei reiese din decizia Tribunalului din Haga care a statuat ca locul fetitei de 5 ani este linga mama si este in interesul superior al copilului sa fie crescuta de mama.
  Desi intre tatal fetitei care avea de castigat o importanta suma de bani daca reusea sa ia copilul si vicele presedinte al Tribunalului Arad exista o legatura de prietenie dovedita cu fotografii si probe de necontestat judecatori cel putin rauvoitori au hotarat ca minora sa fie luata de la mama Pentru ca mama munceste si are venituri mari ???
  Pentru ca mama nu a vrut sa renunte la copil dna judecator a amendat-o
  Este corect sa te porti asa cu o mama care isi iubeste copilul?

Leave a Reply

%d bloggers like this: