Spaga la DIICOT! Politistul de frontiera care a cerut 13.000 de euro de la un suspect pentru a interveni pe langa procurorii de la Crima Organizata, trimis in judecata de DNA

nicu-mihaltoaia

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Timisoara au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a inculpatului Mihaitoaia Fiat Nicu, la data faptelor agent de politie in cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara, cu privire la savârsirea infractiunilor de luare de mita si trafic de influenta. Totodata, procurorii au trimis-o in fata judecatorilor, pentru a raspunde pentru – complicitate la luare de mita si trafic de influenta, si pe Florentina Mariscas


In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut faptul ca, in perioada septembrie – octombrie 2016, inculpatul Mihaitoaia Fiat Nicu, in calitate de agent de politie in cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara, delegat sa desfasoare acte de urmarire penala intr-o cauza penala a DIICOT Timisoara, a pretins de la o persoana cercetata in dosarul respectiv, prin intermediul inculpatei Mariscas Florentina, suma de 15.000 euro. Banii au fost pretinsi pentru ca, in schimb, agentul de politie sa faciliteze obtinerea unei situatii favorabile pentru persoana cercetata. Dupa mai multe negocieri, suma finala a fost stabilita la 13.000 euro, din care inculpatul Mihaitoaia Fiat Nicu a primit in mai multe transe 5.600 euro.

Pe lânga influenta pe care sustinea ca o are asupra procurorului de caz, inculpatul Mihaitoaia Fiat Nicu a pretins si a primit banii respectivi si in virtutea propriilor atributii de serviciu, fiind delegat in dosarul D.I.I.C.O.T. pentru indeplinirea unor acte procedurale.

Concret, agentul de politie a facilitat persoanei cercetate, printre altele, restituirea telefoanelor ridicate cu ocazia unei perchezitii, a intocmit procesul verbal de restituire a aparatelor, i-a adus la cunostinta expirarea masurii arestului la domiciliu si a redactat ordonanta prin care s-a dispus instituirea controlului judiciar.

La data de 17 octombrie 2016, inculpatul Mihaitoaia Fiat Nicu a primit o alta transa de 7.000 euro, moment in care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante. Conform intelegerii anterioare, persoana cercetata in dosarul penal aflat pe rolul D.I.I.C.O.T. urma sa mai remita inculpatului si restul de 400 euro, pâna la suma negociata de 13.000 de euro.

In cauza s-a dispus instituirea masurii asiguratorii a sechestrului asupra a doua terenuri ce apartin inculpatului Mihaitoaia Fiat Nicu. (G.I.)

One thought on “Spaga la DIICOT! Politistul de frontiera care a cerut 13.000 de euro de la un suspect pentru a interveni pe langa procurorii de la Crima Organizata, trimis in judecata de DNA

Leave a Reply