JUSTITIE CURATA! Procurorul timisorean care a “salvat” doua notarite din dosarul mafiei imobiliare, se zbate sa revina in magistratura!

marius-chiru

Pensionat in urma cu cinci ani, fostul procuror de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara, Marius Chiru, doreste cu ardoare sa revina in magistratura, chiar daca nu demult a implinit varsta de 62 de ani.


Profesia de executor judecatoresc, pe care a imbratisat-o dupa 2011, nu-i mai ofera, probabil, mari satisfacii de ordin material, astfel ca, de doi ani, a inceput sa bata pe la usile Consiliului Superior al Magistraturii in speranta ca i se va permite sa reimbrace roba de procuror.

Deocamdata, solicitarile sale au tot fost respinse cu motivatia ca nu indeplineste conditiile de reincadrare pe postul detinut anterior, insa fostul procuror nu are de gand sa se dea batut, mai cu seama ca, pentru a se acoperi deficitul de personal, Ministerul Justitiei i-a chemat inapoi pe magistratii pensionari.

Sansele sale de reusita tin, oarecum, si de usile pe care le mai poate deschide, inca, fostul procuror general al Romaniei, Mircea Criste, cu care, pana in 1980, a fost coleg de facultate la Cluj. Fostul sef al procurorilor ar trebui sa se revanseze, oarecum, dupa ce Marius Chiru a dat solutii bune in cazul notaritelor Safta Criste si Teodora Notinger, pe care le-a “anchetat” in dosarul mafiei imobiliare din Timisoara. O scoatere de sub urmarirea penala si o amenda penala, desi cele doua au autentificat mai multe contracte folosite de speculatorii imobiliari Ionelas Carpaci si Francisc Kelemen, ambii, in prezent, condamnati la inchisoare cu executare.

Dar Marius Chiru considera, probabil, ca nu a facut decat un serviciu oamenilor din sistem, iar sistemul ar trebui sa-i dea roba inapoi. Fost director al Penitenciarului Braila, Marius Chiru a fost implicat, in primii ani dupa Revolutie, in orasul de la Dunare, in mai multe afaceri scandaloase, in care a avut ca parteneri diverse personaje din lumea interlopa sau a camatarilor.

Gratie relatiilor grele avute la varful Justitiei din Romania, Marius Chiru a avut o ascensiune rapida in magistratura, ocupand, rand pe rand, mai multe functii de conducere. A fost fost prim-procuror al Parchetului Faurei, prim-procuror adjunct al Parchetului de pe langa Judecatoria Braila, prim-procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Galati si procuror general adjunct la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Cluj. Intr-un final, in 2006, a fost transferat la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara, de unde a si iesit la pensie.

Nu stim daca perseverenta fostului procuror de la Parchetul Curtii de Apel Timisoara va avea efect in randul membrilor CSM, insa este intoarcerea sa in sistem este garantata daca, in viitorul apropiat, Mircea Criste va rebeni in vreo functie cu greutate in Ministerul Public. Vom trai si vom vedea… (Vlad Enciu)

2 thoughts on “JUSTITIE CURATA! Procurorul timisorean care a “salvat” doua notarite din dosarul mafiei imobiliare, se zbate sa revina in magistratura!

  1. Pentru a intelege cat de praf e justitia din Timis solicitati in temeiul 544 bilanturile parchetului Curtii de Apel Timisoara bilanturile privind activitatea in perioada 2002-2016 si o sa constatati ca doar in 2007 si 2008 acest parchet a instrumentat dosare complexe, restul …praf in ochi. Marius Chiru …procuror de caz in toate cauzele complexe: IAA, DG, UC….etc….in rest, prea mare “sistemul de relatii” pt a putea cerceta ceva de impact….in zona.

Leave a Reply