Europarlamentarul Siegfried Muresan, fata in fata cu tinerii din Timis (P)

siegfried-muresan-8

Europarlamentarul PMP, Siegfried Muresan, care recent a devenit primul roman cu functia de raportor al Parlamentului European pentru proiectul de buget al Uniunii Europene, ceea ce inseamna ca va gestiona 160 de miliarde de euro, a stat de vorba sambata, cu tinerii din judetul Timis.


Intalnirea a fost una atipica, la un ceai, iar cei prezenti au avut ocazia sa afle care sunt domeniile prioritare in alocarea de fonduri europene, cum poate fi dezvoltata economia locala si mai ales, care este cheia succesului in politica. Europarlamentarul a vorbit si despre inceputurile sale in politica, PMP fiind singurul partid care l-a creditat.

“Daca te implici de tanar in politica, trebuie sa ai o meserie, pentru a nu deveni dependent de politica. Daca nu esti pe picioarele tale, atunci riscul e mare sa faci compromisuri pentru a ramane in Parlament, in Primarie sau in Parlamentul European (…) Cand un tanar vrea sa se angajeze, pentru prima data, se loveste de lipsa de experienta pe care o solicita angajatorul. Putini sunt cei care iti acorda incredere. Cam asa a fost si in cazul meu, cand am intrat in Partidul Miscarea Populara. Eu stiam ca pot fi un bun europarlamentar, dar nu aveam experienta poltica, iar PMP mi-a acordat increderea de a ma pune pe lista, pe un loc eligibil”, a spus europarlamentarul PMP, Siegfried Muresan, care a punctat si importanta dezvoltarii abilitatilor personale si necesitatea punerii accentului pe invatamantul dual

“Am vizitat foarte multe fabrici din Timis, iar angajatorii mi-au spus ca nu raman aici doar pentru ca forta de munca este mai ieftina decat in alte tari, ci pentru ca forta de munca este mai bine calificata. In Timisoara, inginerii, informaticienii sau matematicienii sunt mai buni decat in alte state. Este insa foarte important ca noi sa le punem la dispozitie in continuare, forta de munca bine calificata si corelata cu nevoile lor. De aceea este obligatoriu ca Primariile si Consiliul Judetean sa tina legatura cu sectorul privat, pentru a afla care este necesarul de meserii. Ulterior, trebuie facute clasele scolilor profesionale in functie de nevoile pietei”, a mai spus Siegfried Muresan.

siegfried-muresan-17

In cadrul intalnirii cu europarlamentarul PMP a fost si o sesiune de intrebari, cei mai multi dintre cei prezenti fiind interesati de atragerea fondurilor europene, locuintele pentru tinerii aflati la inceput de drum si despre solutia pentru dezvoltarea economiei locale.

“Trebuie investiti bani in infrastructura, pentru care se pot atrage fonduri europene. Este foarte greu sa te dezvolti, atat timp cat infrastructura este proasta. Sa luam exemplul unei companii: din cauza infrastructurii deficitare, costul cu transportul este foarte ridicat, motiv pentru care nu poate face investitii pentru a-si spori capacitatea de productie, sau pentru a mari salariile angajatilor. In privinta tinerilor, acestia trebuie ajutati de stat, care ar trebui sa construiasca prin ANL, cat mai  multe locuinte”, a precizat europarlamentarul PMP, Siegfried Mures

In privinta atragerii de fonduri europene de catre tinerii antreprenori, acesta a promis ca va face toate demersurile pentru a simplifica procedurile si de a face in asa fel incat informatiile sa fie cat mai accesibile celor interesati.

La intalnirea cu cele aproximativ 60 de persoane din judetul Timis, alaturi de europarlamentarul Siegfried Muresan au fost prezenti presedintele PMP Timis, Roxana Iliescu, si candidatii la Parlamentul Romaniei: Cornel Samartinean, Marius Dugulescu si Radu Sumalan.

(P) Publicat la comanda PMP Timiş, Publicat de ImpactPress, Cod mandatar financiar: 11160002

Leave a Reply