AMENZI PRIVATE! Un agent de la Politia Rutiera Timisoara si-a insusit banii proveniti din incasarea amenzilor aplicate in trafic! A fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu

 

control rutier

Prins in flagrant de ofiterii DGA, in august 2012, dupa ce a luat spaga de la un sofer profesionist care a tamponat usor masina unui avocat, un agent de la Politia Rutiera Timisoara a fost trimis in judecata intr-un al doilea dosar.


Procurori din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis au dispus, la data de  21.11.2016, trimiterea in fata instantei a inculpatului Micula Claudiu Dumitru, acuzat de savarsirea infractiunii de  abuz in serviciu. 

Din probele administrate in cauza s-a stabilit ca inculpatul, in calitate de agent sef adjunct de politie in cadrul IPJ Timis, a intocmit un numar de 26 de procese verbale de constatare a contraventiilor, prilej cu care, incalcandu-si atributiile de serviciu, dupa incasarea amenzilor aplicate, nu a depus sumele de bani respective la gestionarul desemnat ca atare.

Faptele s-au petrecut in perioada 16.01.2012-16.08.2012, creandu-se un prejudiciu de 3.746 lei.

Aceasta infractiune a fost constatata de procurori dupa extinderea cercetarilor fata de politist, care in data de 31 august 2012, impreuna cu colegul sau de tura Petru Jebelean, a fost retinut de DGA in timp ce incasa o spaga de 600 de lei. (G.I.)

Leave a Reply