BILANT DE CAMPANIE! Politistii au intocmit 35 de dosare penale, dintre care 21 pentru coruperea alegatorilor! Printre cei vizati pentru mita electorala, coordonatorul campaniei PNL, Gheorghe Falca

mita-electorala

Ministrul de Interne, Dragos Tudorache, a anuntat ca pentru organizarea in siguranta a scrutinului de duminica au fost mobilizate 45.000 de cadre ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI), cele mai multe pentru masuri de ordine in sectiile de votare.


“Incepand de ieri, din dispozitia mea, in fiecare judet din tara avem cate o echipa mixta compusa din lucratori din cadrul Corpului de control si cadre din structura centrala a Inspectoratului General de Politie, care lucreaza, deja, alaturi de inspectorii sefi din fiecare judet. De asemenea, la nivel zonal – Cluj, Iasi, Timisoara si Bucuresti – am constituit patru echipe, tot cu cadre din Corpul de control al Ministerului de Interne, care vor solutiona eventuale evenimente care depasesc autoritatea de verificare a structurilor judetene sau atunci cand situatia o impune”, a precizat Dragos Tudorache.

Datorita masurilor speciale luate in perioada campaniei electorale, 11 noiembrie – 8 decembrie, s-au inregistrat mai putine incidente decat la alte alegeri.

“Au fost inregistrate 308 sesizari, dintre care 26 nu s-au confirmat, 21 au fost transmise pentru solutionare catre Autoritatea electorala Permanenta si una catre Biroul Electoral Judetean respectiv. In urma verificarilor, au fost sanctionate contraventional 164 de persoane pentru contraventii prevazute de Legea 208 din 2015 privind alegerile si au fost deschise 35 de dosare penale, dintre care 21 pentu coruperea alegatorilor”, a adaugat ministrul, facand aluzie si la ultima sesizare privind coruperea alegatorilor in care este vizat primarul Aradului, Gheorghe Falca, si PNL.

Incidentul electoral s-a produs luni seara, in fata Primariei Arad, unde liberalii au oferit pachete cu cornuri mucegaite copiilor, iar părinților pliante electorale. Sa mai spunem ca, pana sambata, vor fi finalizate si masurile de preluare in paza a tuturor sectiilor de votare de cate personalul MAI (G.I.)

Leave a Reply