Seful Politiei Timis, chestorul Ion Mirescu, citat cu mandat de aducere intr-un dosar aflat pe rolul Judecatoriei Timisoara, in care are calitatea de martor

 

mirescu-1

Fostul sef al Serviciului de Investigarea Fraudelor din cadrul Politiei Timis, comisarul sef Stelian Avram, actualmente pensionar, a fost audiat ca martor intr-un dosar civil aflat pe rolul Judecatoriei Timisoara, in care fostul sau coleg sau de birou, comisarul sef Gheorghe Jurca, solicita daune de 100.000 de euro in urma unui articol publicat de media locala, pretins denigrator.


Dupa ce, la un termen anterior, reclamantul nu a reusit sa-si aduca aminte care informatii din articolul reclamat i-au afectat imaginea, spunandu-i judecatoarei ca toata drama sa personala se afla cuprinsa in plangerea aflata la dosar, nici martorul adus de la Sannicolau Mare nu a adus mai multe lamuriri cu privire la prejudiciul suferit de politist.

“Atunci cand a aparut articolul ce face obiectul acestei cauze, am observat ca reclamantul s-a retras in el. Nu stiu nimic de vreun conflict intre reclamant si Pavel Dumitru sau Mirescu Ion, iar teoretic nici nu ar trebui sa stiu. Nu stiu motivul pentru care reclamantul a fost mutat la Politia Rutiera si nici perioada. Din birou reclamantul nu a plecat niciodata pana la pensionarea mea, in iunie 2016, dar exista posibilitatea ca acesta scriptic sa functioneze la Politia Rutiera. Am auzit de al doilea articol dupa circa 3 zile si ce se scrie in acesta aproape tot este adevarat. Nu este adevarat ca inspectorul sef nu i-a aprobat suspendarea, pentru ca din cate stiu reclamantul nu a cerut aceasta suspendare la momentul respectiv, ci in urma cu vreo 5 ani”, a declarat Stelian Avram, aruncand o perdea de ceata peste evenimentele care au precedat mutarea politistului, temporar, la Serviciul Politiei Rutiere.

“Daca domnul Jurca cade psihic dupa fiecare articol de presa in care apare numele sau, este recomandabil sa i se retraga pistolul din dotare, pentru a se evita o eventuala reactie necontrolata”, a comentat avocatul Florin Kovacs informatiile despre starea politistului dupa citirea articolului de presa.  In conditiile in care instanta a solicitat Politiei Timis rapoartele de serviciu intocmite in urma “divergentelor de opinie” dintre Gheorghe Jurca si fostul sau sef, Pavel Dumitru, este de asteptat ca acestea sa fie depuse la dosar pentru lamurirea starii de fapt care a facut obiectul articolului de presa incriminat. De asemenea, instanta a dispus ca martorii apararii, chestorul de politie Ion Mirescu, seful IPJ Timis, si comisarul sef Pavel Dumitru, fostul sef al Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, sa fie citati cu mandat de aducere. (V.E.)

UPDATE! Fostul sef al SIF Timis, comisarul sef Stelian Avram, ne-a transmis ca s-a facut o confuzie! Numele martorului audiat in proces este Ilie Avram, este politist pensionar si locuieste in Sannicolau Mare. “Stelian Avram nu a fost audiat, nu s-a pensionat in iunie 2016 si nu are nici o legatura cu Sannicolau Mare, iar Ilie Avram locuieste in acel oras, dar nu a fost seful Serviciului de Investigare a Fraudelor… asadar e vorba de o confuzie”.

4 thoughts on “Seful Politiei Timis, chestorul Ion Mirescu, citat cu mandat de aducere intr-un dosar aflat pe rolul Judecatoriei Timisoara, in care are calitatea de martor

  1. Stelian Avram nu a fost audiat,nu s-a pensionat in iunie 2016 si nu are nici o legatura cu Sannicolau Mare,iar Ilie Avram,locuieste in acel oras,dar nu a fost seful Serviciului de Investigare a Fraudelor…asadar e vorba de o confuzie.

  2. faceti confuzie intre Stelian Avram si Ilie Avram…si,apropo,unde sunt comentariile de ieri, prin care va semnalam aceasta confuzie,le-ati sters?

Leave a Reply