DENUNT! Liderul tiganilor din Lugoj si-a “rezolvat” injumatatirea pedepsei in dosarul mituirii fostului sef din Politia Timis

valuta-falsa

Liderul tiganilor din Lugoj, Iulian Bot, zis Viscol, a reusit, zilele trecute, o adevarata “lovitura” de maestru, prin care si-a injumatatit pedeapsa in dosarul de coruptie in care este cercetat penal de procurorii DNA Timisoara, alaturi de fostul sef al Politiei Timis, comisarul sef Sorin Muntean, si fostul sef al Economicului, comisarul sef Pavel Dumitru.


Bine sfatuit de avocati, Viscol a anuntat autoritatile ca un individ din Manastiur i-a oferit spre vanzare 10.000 de euro falsi, contra unui comision de 2.500 de euro.

Informatia a fost valorificata de oamenii legii si, astfel, joia trecuta, Cerbe Emanule Aurelian, 31 de ani, a fost prins in flagrant in timpul tranzactiei. Banii falsi au fost adusi in parcarea Hanului Ana Lugojana, Viscol a fost “cablat”, iar politistii au ascultat toata negocierea si i-au retinut pe cei doi la momentul oportun.

Vineri, Judecatoria Lugoj a admis propunerea procurorilor de arestare preventiva a traficantului, care a fost depus dupa gratii pentru 30 de zile, in timp ce Viscol a fost lasat sa plece acasa.

Conform articolului 19 din OUG nr. 43/2002 privind Directia Nationala Anticoruptie, “persoana care a comis una dintre infractiunile atribuite prin prezenta ordonanta de urgenta in competenta Directiei Nationale Anticoruptie, iar in timpul urmaririi penale denunta si faciliteaza identificarea si tragerea la raspundere penala a altor persoane care au savarsit astfel de infractiuni, beneficiaza de reducerea la jumatate a limitelor pedepsei prevazute de lege”.

Reamintim ca, tot in baza acestui articol, fostul ofiter de la Economic, Armando Turai, a reusit sa-si injumatateasca pedeapsa intr-un dosar de luare de mita, dupa ce l-a denuntat la DNA pe fostul sef al Politiei Timis, comisarul sef Gheorghe Popescu. (G.I.)

Leave a Reply