REINTEGRARE! Fostul sef al Politiei Timis a revenit la munca, dupa ce-a scapat de controlul judiciar al procurorilor DNA! VEZI unde a primit repartitie

sorin-munteanu-seful-ipj-timis

Decizia Curtii de Apel Timisoara privind revocarea controlului judiciar in cazul fostului inspector sef al Inspectoratului Judetean de Politie Timis, cercetat pentru luare de mita de la liderul tiganilor din Lugoj, s-a transformat intr-un adevarat cadou pentru comisarul sef Sorin Muntean.


Inlaturarea masurii preventive prelungite de instanta inferioara la cererea procurorilor DNA i-a permis fostului sef al politistilor timiseni sa revina la serviciu, in virtutea prezumtiei de nevinovatie, si sa se simta, din nou, util in sistemul care l-a propulsat pana la varful carierei.

Astfel, pana la eventuala trimitere in judecata si condamnarea definitiva sau, cine stie, primirea unei solutii de achitare, Sorin Muntean a fost repartizat sa lucreze la Sectia 4 Politie, sub comanda celui mai nonconformist politist din Timisoara – dupa cum titrau nu demult reporterii de la wowbiz – comisarului sef Ioan Vilisca.

Inca nu stim ce atributii de serviciu va avea fostul inspector sef, insa este posibil ca recomandarile mai-marilor IPJ Timis sa mearga inspre o munca de birou, pentru a se evita contactul cu publicul al politistului cercetat de DNA.

Reamintim ca, printre declaratiile exotice ale liderului tiganilor din Lugoj, Iulian Bot, zis Viscol, date in fata anchetatorilor, s-au numarat si unele privitoare la Sorin Muntean. Astfel, Viscol a evaluat sumele date politistilor pentru rezolvarea dosarului sau la peste 100.000 de euro si ca l-ar fi impus pe Sorin Muntean la sefia Politiei Timis prin intermediul fostului judecator de la Curtea Constitutionala, Toni Grebla, retinut in martie 2015 pentru trafic de influenta si constituirea unui grup infractional organizat.

Este posibil ca inversunarea procurorilor de la DNA Timisoara impotriva fostului inspector sef, pe care l-au vrut, in continuare, sub control judiciar, sa aiba la baza date si informatii din dosarul judecatorului constitutional, aduse in capitala Banatului de procurorul sef adjunct al DNA, Marius Iacob. (G.I.)

Leave a Reply