Celebrarea Craciunului, interzisa in Coreea de Nord! Crestinii sunt obligati sa sarbatoreasca nasterea bunicii dictatorului Kim Jong Suk

kim-craciun

Liderul nord coreean Kim Jong Un a interzis crestinilor din statul asiatic comunist sa mai celebreze Nasterea Domnului, Craciunul, impunandu-le acestora sa sarbatoreasca nasterea bunicii sale, Kim Jong Suk, care a venit pe lume in Ajunul Craciunului din 1919, transmite publicatia New York Post.


Kim Jong Suk a fost sotia primului dictator din Coreea de Nord, Kim Ir Sen. Printre nord coreeni, bunica actualului lider de la Phenian este cunoscuta drept “Mama Revolutiei”, acestia aducandu-i, in fiecare an, un omagiu la mormant.

Pana in 1950, in capitala Coreei de Nord locuiau cei mai multi crestini, acestia avand chiar si un episcop, insa situatia s-a schimbat cand autoritatile au ineput sa interzica activitatile specifice acestei confesiuni.

Asociatiile care apara drepturile omului estimeaza ca in Coreea de Nord sunt inchisi intre 50.000 si 70.000 de mii de cetateni pentru “crima” de a fi crestini. (M.I.)

 

Leave a Reply