POMELNIC VIRTUAL! Credinciosii pot aprinde lumanari in biserica, de la distanta, cu ajutorul telefonului mobil! Sfesnicul electronic are tot mai multi adepti in bisericile catolice

lumanari1

Doi tineri catolici au lansat o aplicatie pentru telefonul mobil, care permite credinciosilor sa aprinda lumanari in biserica, fara sa fie prezenti in lacasul sfant.


Cu un singur clic, persoanele interesate pot alege locul, ziua, sfantul caruia ii este dedicata lumanarea, pe care o pot aprinde de la distanta, alegandu-i locul pe un sfesnic electronic.

Pentru 99 de eurocenti, lumanarea ramane aprinsa automat timp de 15 minute, fara interventia preotilor, intr-una din cele 14 biserici partenere din Lisabona, capitala unei tari ai carei populatie se declara catolica in proportie de 80%.

“Aceasta este prima aplicatie de acest gen patentata”, a dat asigurari pentru AFP Joao Pessoa e Costa, in varsta de 30 de ani, unul dintre cei doi inventatori ai aplicatiei numite Candla.

“Candla este conceputa pentru persoanele aflate in afara tarii care doresc sa fie mai aproape de biserica lor, precum si pentru cei care sunt in incapacitate fizica sau profesionala de a se deplasa”, a adaugat el.

Lansata in luna august, inovatia a atras deja 10.000 de abonati. “In fiecare luna, sunt aprinse mai mult de 15.000 de lumanari”, afirma tanarul, care are deja proiecte de extindere.

“Vom lansa aplicatia in ianuarie in nordul Portugaliei, la Braga si Porto, apoi la Roma si Madrid, iar in a doua jumatate a anului in Brazilia”, a spus el. Dar pana atunci, el si-a exprimat speranta ca si papa Francisc va aprinde o lumanare prin intermediul Candla, inainte de a veni la Fatima mai 2017. (Mara Ion)

 

One thought on “POMELNIC VIRTUAL! Credinciosii pot aprinde lumanari in biserica, de la distanta, cu ajutorul telefonului mobil! Sfesnicul electronic are tot mai multi adepti in bisericile catolice

  1. Cat tupeu nesimtit din partea clericilor. Pai sa condamni progresul si tehnologia de-a lungul secolelor, ca apoi sa folosesti tehnologiile blamate cu atata ardoare! Asta inseamna sa fii mafiot!

Leave a Reply