BREAKING NEWS! Achitare rasunatoare la Curtea de Apel Timisoara! Bastanul Tailor Cacareaza scapa de inchisoare si plata a peste 100.000 de euro in dosarul mafiei cerealelor     Fostul premier Victor Ponta si prietenul sau Dan Sova asteapta azi sentinta in dosarul Turceni-Rovinari    Cel putin 10.000 de angajati din sistemul sanitar sunt asteptaţi, astazi, la mitingul Federatiei Sanitas organizat in Piata Victoriei din Capitala    WhatsApp, popularul serviciu de mesagerie online detinut de Facebook, a decis să ridice varsta minima a utilizatorilor sai din Europa de la 13 ani la 16 ani    Nasul TV a fost amendata de catre CNA cu 50.000 de lei, dupa transmiterea unei slujbe religioase in care preotul a spus ca rugaciunea vindeca    Liderii PSD reclama faptul ca ALDE le fura din electorat, dupa zvonul ca 20 de parlamentari social-democrati negociaza trecerea la partidul lui Tariceanu

URS LA CEAUN SAU PASTRAMA DE CERB? Presedintele AJVPS Timis, Traian Oprea, a pus la dispozitia gurmanzilor peste 300 de retete pentru meniul de Revelion

oprea-3

Presedintele Asociatia Vanatorilor si Pescarilor Sportivi Timis, Traian Oprea, a pus la dispozitia gurmanzilor, in prag de sarbatori, o carte de bucate care poate fi un ajutor pretios pentru cei care, in noaptea de Revelion, prefera mancarurile vanatoresti in locul celor clasice.

”Retete alese de la vanatori culese”, a fost lansata pe piata gastronomiei locale nu cu mult timp in urma si a devenit, deja, cartea de capatai a bucatarilor din restaurantele cu specific vanatoresc.

oprea-retete

“A fost editata de noi, cu ajutorul fostei conduceri a Consiliului Judetean Timis – care tot timpul ne-a fost alaturi, cum speram sa fie si noua conducere – si face parte din sirul de manifestari menite sa promoveze asociatia. Vrem sa aratam ca stim sa mai facem si altceva, in afara de a trage cu pusca. Am scris cum am reusit sa storc aceste retete de la secretosii vanatori. Am hotarat ca este imperios necesar sa facem cunoscuta pasiunea noastra, mai ales pe cea culinara, pentru ca si cei neavizati sa se bucure de buchetul deosebit al bucatelor gatite de cei mai avizati cunoscatori ai acestor minunate si secrete retete”, a declarat Traian Oprea la emisiunea Bursa afacerilor, de la Tv Europa Nova.

Tiparita in conditii grafice deosebite, cartea pune la dispozitia gurmanzilor peste 300 de retete vanatoresti culese de la Vasile Corbus, Dumitru Mosoiu, Dan Hodoneantu, Tica Ciorogariu, Gabriel Gutui, Gavrila Stoin, Cedomir Mandici si Dumitru Vacaru, bucatarii avand ocazia sa invete cum se prepara, pe langa exoticii mititei de urs sau pastravi in smantana, mancaruri din caprioara, cerb, urs, mistret, fazan, iepure, prepelita, rata salbatica, pastrav, salau, somn si altele. Pentru fanaticii mancarurilor vanatoresti, nici nu ar trebui sa mai conteze ca o autorizatie de vanatoare la urs poate costa pana la 5.000 de euro… (M.I.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: