BREAKING NEWS! Meteorologii anunta ca, pana in 16 decembrie, vremea in Banat va fi anormal de calda, cu temperaturi cuprinse intre 10 si 16 grade     Inalta Curte de Casatie si Justitie a amanat pentru 13 decembrie pronuntarea deciziei in dosarul revenirii in magistratura a judecatoarei Camelia Bogdan     Subcomisarul Darin Ticu, cel mai agresiv politist in incidentul cu tinerii nevinovati batuti la Urseni    Politistul din Suceava atacat cu sabia de un interlop este paralizat si ar putea ramane orb    Un incendiu puternic a cuprins, marti dimineata, o casa din localitatea Ghilad; in timpul operatiunii de stingere, pompierii au descoperit un barbat carbonizat     In zilele de doliu national, 14, 15 si 16 decembrie, scolile din Timis nu au voie sa organizeze serbari sau alte activitati festive

URS LA CEAUN SAU PASTRAMA DE CERB? Presedintele AJVPS Timis, Traian Oprea, a pus la dispozitia gurmanzilor peste 300 de retete pentru meniul de Revelion

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

oprea-3

Presedintele Asociatia Vanatorilor si Pescarilor Sportivi Timis, Traian Oprea, a pus la dispozitia gurmanzilor, in prag de sarbatori, o carte de bucate care poate fi un ajutor pretios pentru cei care, in noaptea de Revelion, prefera mancarurile vanatoresti in locul celor clasice.

”Retete alese de la vanatori culese”, a fost lansata pe piata gastronomiei locale nu cu mult timp in urma si a devenit, deja, cartea de capatai a bucatarilor din restaurantele cu specific vanatoresc.

oprea-retete

“A fost editata de noi, cu ajutorul fostei conduceri a Consiliului Judetean Timis – care tot timpul ne-a fost alaturi, cum speram sa fie si noua conducere – si face parte din sirul de manifestari menite sa promoveze asociatia. Vrem sa aratam ca stim sa mai facem si altceva, in afara de a trage cu pusca. Am scris cum am reusit sa storc aceste retete de la secretosii vanatori. Am hotarat ca este imperios necesar sa facem cunoscuta pasiunea noastra, mai ales pe cea culinara, pentru ca si cei neavizati sa se bucure de buchetul deosebit al bucatelor gatite de cei mai avizati cunoscatori ai acestor minunate si secrete retete”, a declarat Traian Oprea la emisiunea Bursa afacerilor, de la Tv Europa Nova.

Tiparita in conditii grafice deosebite, cartea pune la dispozitia gurmanzilor peste 300 de retete vanatoresti culese de la Vasile Corbus, Dumitru Mosoiu, Dan Hodoneantu, Tica Ciorogariu, Gabriel Gutui, Gavrila Stoin, Cedomir Mandici si Dumitru Vacaru, bucatarii avand ocazia sa invete cum se prepara, pe langa exoticii mititei de urs sau pastravi in smantana, mancaruri din caprioara, cerb, urs, mistret, fazan, iepure, prepelita, rata salbatica, pastrav, salau, somn si altele. Pentru fanaticii mancarurilor vanatoresti, nici nu ar trebui sa mai conteze ca o autorizatie de vanatoare la urs poate costa pana la 5.000 de euro… (M.I.)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

%d bloggers like this: