TRAGEDIE! O fetita de 1 an si trei luni din Timis a decedat din cauza rujeolei! Timisul, pe locul II in tara la numarul cazurilor de rujeola

deces-fetita

O fetita de 1 an si trei luni din judetul Timis a murit in urma complicatiilor provocate de rujeola, aceasta nefiind vaccinata, a declarat joi, pentru News.ro, purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii, Valentin Popescu.


Numarul deceselor provocate de rujeola a ajuns la 9, dintre care 5 in judetul Arad, 2 in Timis si cate 1 in Dolj si Bucuresti.

Fetita a fost internata initial la Sectia de boli infectioase a Spitalului “Victor Babes” din Timisoara, in urma complicatiilor a fost mutata in sectia de Terapie Intensiva, iar in 18 decembrie a decedat, a precizat Valentin Popescu. Institutul Cantacuzino a confirmat ca fetita de 1 an si trei luni a murit din cauza rujeolei, acesta fiind al noualea caz inregistrat in acest an.

In acest an, pana in 29 decembrie au fost confirmate 1.969 de cazuri de rujeola in 33 de judete, dintre care 9 decese, 3 fiind copii sub un an.

Cele mai multe cazuri de rujeola au fost inregistrate in judetele Arad (462) Caras-Severin (345), Timis (296), Mures (256), Bistrita-Nasaud (129) si Dolj (110), potrivit Centrului National de Prevenire si Control al Bolilor Transmisibile.

Leave a Reply