42 de imigranti au incercat sa fuga din Romania, ascunsi intr-o cisterna! Cel mai tanar “transfug” avea doar 2 luni

cisterna1_60455600

Nu mai putin de 42 de cetateni din Irak si Maroc, solicitanti de azil in Romania, au incercat sa iasa ilegal din tara prin Punctului de Trecere a Frontierei Varsand, ascunsi intr-o cisterna.


Potrivit unui comunicat de presa al Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera (ITPF) Oradea, miercuri seara, in jurul orei 23, la PTF Varşand, in judetul Arad, s-a prezentat pentru a iesi din tara cetateanul roman Viorel B., in varsta de 48 de ani, domiciliat in judetul Salaj, care conducea un automarfar cu semiremorca tip cisterna, inmatriculate in Romania, fara incarcatura.

cisterna2_06402300

“Actionand in baza unei analize de risc, politiştii de frontiera au procedat la efectuarea unui control amanuntit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care in cisterna au fost descoperite, ascunse, 42 de persoane, 14 barbati, 10 femei şi 18 copii”, se arata in comunicatul Politiei de Frontiera.

In urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca este vorba despre 41 de cetateni irakieni si unul de origine marocana, 24 de adulti cu varste cuprinse intre 18 si 52 de ani si 18 minori, cel mai tanar avand numai 2 luni, toti solicitanti de azil in Romania.

Migrantii sunt cercetati in prezent de catre politistii de frontiera pentru savarsirea infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, iar soferul roman pentru complicitate la tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie luate masurile legale ce se impun. (Mara Ion)

Leave a Reply