DOSARUL MIORITA! Un cioban din Checea, la un pas sa fie omorat in bataie de amantul sotiei sale, boitar la stana! Agresorul si sotia infidela, trimisi in judecata

cioban-465x390

Procurori din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Timiş au solutionat dosarul unei tentative de omor comise, la sfarsitul lunii mai, asupra unui cioban din localitatea Checea si au dispus trimiterea in judecata a agresorilor. Astfel, fratii Turc Eugen-Petru si Turc Aurel-Cristian sunt acuzati de tentativa de omor asupra lui Beschiu Constantin, in timp ce sotia victimei, Beschiu Ana, va trebui sa raspunda penal pentru marturie mincinoasa.


Ancheta procurorilor a relevat faptul ca, in noaptea de 31.05.2016, in jurul orei 23, inculpatii Turc Eugen-Petru si Turc Aurel-Cristian s-au deplasat cu un autoturism pe izlazul de la marginea localitatii Checea, unde l-au pandit pe numitul Beschiu Constantin, care se afla pe un camp cu oile la pascut.

“Sub un pod de cale ferata i-au aplicat victimei multiple lovituri cu bate din lemn in cap si peste torace, precum si o lovitura cu un corp taietor in bratul stang, lovituri in urma carora persoana vatamata a suferit leziuni traumatice grave ce au pus in primejdie viata victimei şi care necesita 65 de zile de ingrijiri medicale pentru vindecare”, spun procurorii.

Supararea agresorilor a fost provocata de refuzul ciobanului Beschiu Constantin de a-l plati pe boitarul Turc Eugen-Petru, cu care se intelesese ca la sfarsitul anului 2014 sa-i dea 30 de oi, plus mieii, pentru munca prestata la stana sa.

“In cursul lunii noiembrie 2014, victima Beschiu Constantin, afland despre sotia sa Beschiu Ana ca ar fi avut o relatie extraconjugala cu inculpatul Turc Eugen-Petru, l-a dat afara de la stana, refuzand sa-i mai dea oile cu care s-au inteles initial”, mentioneaza in rechizitoriu procurorul Ioan Damian de la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis.

In data de 20.09.2016, cu ocazia audierii sale in calitate de martor in dosarul nr. 241/P/2016, avand ca obiect infractiunea de tentativa  de omor comisa asupra sotului ei, Beschiu Ana a facut afirmatii mincinoase si nu a spus tot ce stie in legatura cu agresiunea fizica comisa asupra sotului sau. “A precizat in mod nereal ca nu poate acuza pe nimeni de comiterea infractiunii, ca nu a discutat cu inculpatul Turc Eugen-Petru si nici nu cunoaste vreun numar de telefon al acestuia, omitand sa declare ca, ulterior comiterii faptei, mai precis in timpul discutiilor telefonice avute cu inculpatul Turc Eugen-Petru in zilele de 05.07.2016 si 07.07.2016, cat si dupa, pe parcursul lunii iulie 2016,  acesta i s-a destainuit si ca atare, pe de o parte, i-a recunoscut ca el si fratele lui Turc Aurel-Cristian sunt autorii agresiunii fizice comise asupra sotului ei, iar pe de alta parte i-a povestit in ce a constat participatia fiecaruia”, mai precizeaza procurorul.

In urma acestei depozitii false, Beschiu Ana a fost trimisa in judecata pentru marturie mincinoasa. Dosarul a fost trimis spre competenta solutionare Tribunalului Timiş. (V.E.)

Leave a Reply