FLAGRANT! Bastanul unul clan tiganesc din Lugoj, prins in flagrant in timp ce tranzactiona o importanta suma de euro falsi

Iulian-Bot-Viscol

Liderul unui clan tiganesc din Lugoj, Iulian Bot, zis si Viscol, a fost retinut din nou de procurorii DIICOT si politistii de la Combaterea Crimei Organizate, in urma unui flagrant organizat in incinta Hanului Ana Lugojana, aflat pe drumul european 673, intre Lugoj si Faget.


Joi dimineata, bastanul si-a dat intalnire cu un traficant de valuta falsa, tot de etnie roma, de la care trebuia sa preia o mare suma de euro contrafacuti. Castigul lui Viscol era de 2.000 de euro. Tranzactia a fost surprinsa in flagrant de procurori si politisti, care i-au retinut imediat pe cei doi.

Conform anchetatorilor, bancnotele de cate 100 de euro erau foarte bine contrafacute, ceea ce facea usoara misiunea complicilor de plasare a valutei pe piata.

Reamintim ca Iulian Viscol se afla sub control judiciar in dosarul in care este acuzat ca i-a mituit pe fostul sef al Politiei Timis, comisarul sef Sorin Munten, dar si pe fostul sef al Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul IPJ Timis, comisarul sef Dumitru Pavel.

In cazul in care rolul sau in flagrantul de azi-dimineata a fost doar de colaborator al organelor de ancheta in operatiunea de prindere a traficantului de valuta falsa, este posibil ca judecatorii Curtii de Apel sa nu dispuna revocarea controlului judiciar si luarea masurii arestului preventiv. (V.E.)

UPDATE! Biroul de presa al IPJ Timis ne-a remis urmatorul comunicat: Politistii lugojeni si luptatorii Serviciului pentru Actiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Lugoj, au depistat in flagrant delict un barbat de 31 de ani in timp ce tranzactiona 10.000 de euro susceptibili a fi falsi in schimbul a 2.500 de euro. Acesta a fost retinut pentru 24 de ore si introdus in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva Timis.

 

Leave a Reply