Fostul ofiter SRI implicat in spionarea sefei DNA, condamnat la inchisoare cu suspendare! A folosit date clasificate din sistem pentru a obtine sume de bani de la agenti economici

02-dragomir-daniel

Daniel Dragomir, fost ofiter in cadrul Serviciului Roman de Informatii, a fost condamnat, joi, de Tribunalul Bucuresti la un an de inchisoare cu suspendare pentru savarsirea infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma participatiei improprii. 


In acelasi dosar a fost condamnata si Marinela Zoica Dragomir, sotia lui Daniel Dragomir, tot la un an inchisoare cu suspendare.

In schimb, Daniel Dragomir a fost achitat pentru celelalte infractiuni pentru care a fost trimis in judecata de DNA, respectiv uz de fals, spalare a banilor, folosire in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

Daniel Dragomir a devenit cunoscut dupa ce a fost arestat preventiv in septembrie 2016, pentru implicare in dosarul Black Cube privind hartuirea sefei DNA, Laura Codruta Kovesi.

DNA sustine ca, in perioada octombrie 2012 – octombrie 2013, Daniel Dragomir, care indeplinea functia de sef grupare sectoare informativ-operative in Directia Generala de Prevenire si Combatere Terorism din cadrul SRI, beneficiind de ajutorul sotiei sale, a pretins si a primit de la un administrator al unor societati comerciale (denuntator in cauza), suma totala de 2.030.353 lei, echivalent a 462.567 euro.

Procurorii declara ca aceasta suma de bani a fost pretinsa si primita de catre Daniel Dragomir pentru a-si folosi influenta, prin prisma functiei detinute, asupra unor functionari publici, factori de decizie in cadrul Ministerului Finantelor, Agentiei Nationale de Administrare Fiscala si Garzii Financiare.

Pe de alta parte, in sarcina lui Daniel Dragomir s-a mai retinut ca, in perioada octombrie 2012 – 15 februarie 2013, cat si ulterior, a folosit datele si informatiile avand caracter clasificat obtinute in virtutea calitatii de ofiter al SRI, prin prisma atributiilor de serviciu, in mod direct si in interes personal, in scopul ilicit – propus si realizat – al obtinerii unor sume de bani si alte foloase necuvenite si a permis denuntatorului accesul la date care se refereau la activitatea infractionala derulata de acesta si grupul de firme apartinand acestuia. (Vlad Enciu)

Leave a Reply