INCREDIBIL! Agresorul din Palilula, timisoreanul Dragos Furtuna, facea trafic cu arme pe forumurile pentru motociclisti

criminal-si-sotia2

Agresorul din Palilula vindea arme pe internet, pe forumuri pentru motociclisti. In urma cu un an, el a postat pe internet un anunt prin care scotea la vanzare un pistol de colectie, iar cumparatorii trebuiau să fie doar din Germania si Austria.


Pe 18 noiembrie 2015, un utilizator al forumului motocliclism.ro, cu numele „furtuna dragos”, posta un anunt de vanzare a unui pistol.

„Vand pistol de colectie, gloante oarbe Valtro mod. 8 mini L, clona Beretta 850. Aproape nou. Single Action, cal. 315 K (8x17mm) in cutia lui cu, paharel pirotehnic de tras rachete, artificii si alte efecte pirotehnice de 15 mm, de Revelion. Se vinde doar celor ce locuiesc in Germania sau Austria cu pretul de 90€, plata se face prin PayPal sau virament bancar si se trimite doar cu DHL 6,90 € Germania, sau 14 € Austria, Transport asigurat cu Tracking Number”, era anuntul postat de Dragos Furtuna.

De altfel, procurorii doljeni au ridicat 15 arme si peste o mie de cartuse din casa barbatului care a ucis doua persoane si a ranit alte doua, dupa care s-a sinucis. Potrivit anchetatorilor, agresorul a folosit patru pistoale in timpul atacului de la Palilula.

pistoale

“In urma cercetarii locului faptei, curtea si casa in care locuia fara forme legale, se pare ca acesta avea improvizat un atelier in care au fost gasite multe componente arme letale modificate, arme letale nemodificate, inclusiv substante si echipamente de turnat gloante si casetat cartuse. Despre acest atelier deocamdata noi facem verificari. Au fost ridicate patru telefoane mobile, doua laptopuri, patru sisteme de stocare usb si un gps, urmand a se face verificari despre ce preocupari avea acesta. Banuim ca nu facea numai din pasiune ceea ce facea. Din declaratiile sotiei a urmat scoala profesionala si in mod evident avea o aplecare spre partea tehnica, sotia sa fiind medic rezident. Nu avem date daca facea trafic, se fac verificari in acest sens. Din declaratiile sotiei reiese ca nu se baga in treburile sotului, acesta ar fi tinut inchis atelierul. (…) Au fost confiscate in jur de 15 arme si peste o mie de cartuse, utilaje, componente de arme, majoritatea interzise la detinere, dar si un strung si o bormasina fixa”, a declarat procurorul Cristian Ciolacu.

Anchetatorii au descoperit armele si cartusele ascunse in bidoane de plastic dar si intr-un hidrofor. In urma cercetarilor si dupa efectuarea necropsiilor celor doua persoane ucise, s-a stabilit ca atacatorul a tras mai mult de zece focuri asupra victimelor sale. “Tuburile care s-au gasit au fost peste zece, banuim ca s-au tras mai mult de zece focuri. Una dintre victime a fost impuscata de sapte ori, in zona capului si membrelor inferioare, fiind vorba de Trandafir Fabian. Tatal acestuia, Trandafir Ion, a fost impuscat cu un singur foc si a murit pe loc pentru ca leziunea a intersectat cordul. El a tras un singur foc spre el, a fost in zona occipitala, leziune incompatibila cu viata”, a mai precizat anchetatorul.

Procurorul a primit de la sotia lui Dragos Furtuna mai multe documente medicale emise de medici din Germania, care ar atesta ca acesta era bolnav. (V.E.)

 

Leave a Reply