Inechitatile din sistemul de invatamant trebuie sa dispara! (P)

echipa-pmp-2

Subfinantarea din sistemul de invatamant se simte in toate scolile si gradinitele din Romania, dar mai ales in cele de la sate, unde cei mai multi dintre copii studiaza in conditii precare.


Nu au manuale, tremura de frig pe timp de iarna, iar vara sufera de caldura. Laboratoare sunt inexistente sau dotate sumar, grupuri sanitare in curte, iar in multe cazuri apa curenta lipseste cu desavarsire. Aceste conditii vitrege sunt cunoscute si de candidatii PMP Timis la Parlamentul Romaniei, care promit sa schimbe lucrurile.

“Punem elevii in fata acelorasi examene, dar nu le asiguram la acest moment conditii bune si egale in toate scolile din tara. In mod cert, de aici trebuie sa incepem: sa oferim conditii egale pentru toti copiii de la orase si de la sate. O alta problema care trebuie rezolvata urgent este cea a dascalilor care fac naveta. Cum putem asigura locuinte pentru preoti, la fel vom asigura locuinte pentru dascali si medici la sate. O locuinta decenta pentru un dascal inseamna un cost mult mai mic in raport cu cel generat de lasarea educatiei la sate pe mana unor suplinitori”, explica profesorul Radu Sumalan, candidat din partea Partidului Miscarea Populara pentru Senatul Romaniei.

Pentru ca toate aceste schimbari sa se produca, este nevoie de bani. Exact aceasta este si promisiunea celor de la PMP, care vor sa creasca sumele alocate Educatiei.

“Este inadmisibil sa ne aflam la coada clasamentului lumii in ceea ce priveste banii investiti in Educatie. Noi vom milita pentru finantarea reala cu 6% din PIB. Doar asa putem avea un invatamant de calitate, doar asa putem incuraja copiii sa mearga la scoala. Pentru ca atunci cand vor fi bani suficienti in sistem, rechizitele si echipamentele sportive vor fi gratuite, iar fiecare elev va primi o masa calda. De asemenea, copiii vor putea beneficia de meditatii, excursii si tabere, toate gratuit”, spune Cornel Samartinean, candidat PMP Timis la Camera Deputatilor.

Candidatii PMP promit si o reforma curriculara, ceea ce inseamna ca materiile sa fie mai putine si mai aerisite si, cel mai important, adaptate varstei si nevoilor elevilor.

(P) Publicat la comanda PMP Timis, Publicat de ImpactPress, Cod mandatar financiar: 11160002

Leave a Reply