Operatiunea “Cautati-l pe Ghita”! Hotelurile si pensiunile din Timisoara vizitate de politistii de la Urmariri, care au primit ordin sa-l captureze pe deputatul Sebastian Ghita

 

ghita-urmarit

Disparut subit din raza de monitorizare a politistilor din cadrul Directiei de Operatiuni Speciale, de peste o saptamana, fostul deputat prahovean Sebastian Ghita – cercetat de DNA in mai multe dosare penale – continua sa fie cautat in toata tara, in conditiile in care Inspectoratul General al Politiei de Frontiera a comunicat ca nu exista date ca acesta ar fi parasit teritoriul national.


Ba mai mult, o ancheta interna desfasurata la nivelul Politiei Romane a stabilit ca nu au fost constatate incalcari ale normelor procedurale cu privire la modul in care au actionat politistii in cazul disparitiei fostului deputat Sebastian Ghita.

“Politistii din cadrul Directiei Operatiuni Speciale au desfasurat activitatile dispuse de procuror, prin ordonanta, care au avut drept scop completarea materialului probator, fara limitarea libertatii de miscare a lui Sebastian Ghita”, au precizat ofiterii de la Control Intern.

Pentru ca mandatul de aducere la DNA emis pe numele politicianului sa fie pus in executare cat mai repede, conducerea IGPR a declansat Operatiunea “Cautati-l pe Ghita”, trimitand pe teren sute de poltisti pentru a scotoci toate hotelurile si pensiunile din Romania.

Astfel, in plina perioada a sarbatorilor, politistii de la Urmariri au batut pe la usile caselor de odihna, insa nu pentru a colinda, ci pentru a-l prinde pe Ghita. “Chiar in ziua de Craciun am fost vizitati de politisti de la Urmariri, care au verificat daca Sebastian Ghita nu este cazat la noi. Ne-au spus ca este tematica nationala de control, pentru ca deputatul nu apare in evidentele de la frontiera ca ar fi parasit tara. Au verificat in registrele de cazari, prin camere si au plecat mai departe”, ne-a dezvaluit patronul unui hotel de trei stele din Timisoara. (G.I.)

Leave a Reply