SCANDALOS! Curtea de Apel Timisoara a “iertat” doi politisti spagari, care aveau condamnari grele pentru luare de mita! Judecatoarea Flavia Florenta, sotia sefului DIICOT, a facut opinie separata

judecata1

O decizie controversata a Curtii de Apel Timisoara a trezit interesul Inspectiei Judiciare din cadrul CSM, dupa ce doi politisti condamnati la inchisoare pentru luare de mita au fost absolviti de orice vina, fiind achitati.


Hotararea din apel este cu atat mai interesanta, cu cat instanta de fond i-a condamnat pe cei doi agenti de politie la cate 6 ani, respectiv 5 ani de inchisoare, stabilind ca acestia ar fi primit bani si doua aparate de cafea pentru nu amenda un conducator auto.

Balanta achitarii a fost inclinata decisiv de judecatoarea Anca Nacu, care a intrat in complet de divergeta cu Florentina Parvu, dupa ce, in completul initial, Flavia Florenta, sotia sefului DIICOT Timisoara, nu a fost de acord cu iertarea spagarilor si a facut opinie separata.

“Admite apelurile declarate de inculpatii Panda Cornel Sorin si Belei Adrian impotriva sentintei penale nr. 397 din 12 noiembrie 2015, pronuntata de Tribunalul Arad in dosar nr. 1373/108/2015. Desfiinteaza sentinta penala apelata si rejudecand: Reduce cuantumul pedepsei aplicate de prima instanta inculpatului Panda Cornel Sorin pentru infractiunea de luare de mita de la 6 ani la 4 ani. Reduce cuantumul pedepsei aplicate de prima instanta inculpatului Belei Adrian pentru infractiunea de luare de mita de la 5 ani la 4 ani. Achită pe inculpatii Panda Cornel Sorin si Belei Adrian, pentru savarsirea infractiunii de „fals intelectual”. Mentine in rest sentinta penală apelata”, a decis in minoritate Flavia Florenta.

In schimb, Anca Nacu si Florentina Parvu au considerat ca se impune achitarea politistilor din Arad, sub pretextul lipsei probelor care sa-i incrimineze.

Conform Parchetului de pe langa Tribunalul Arad, in dimineata de 5 mai 2015, in jurul orei 6, in timp ce politistii Cornel Panda Cornel si Adrian Belei isi exercitau atributiile de serviciu, au oprit in trafic un microbuz care transporta aparate de cafea marca Saeco. Dupa ce au verificat actele transportului, cei doi politisti s-au dus la Sectia de Politie din Micalaca impreuna cu soferul microbuzului. Aici, oamenii legii au primit două aparate de cafea Saeco si 50 de lei pentru a nu-si indeplini atributiile de serviciu. Cei doi politisti au fost reclamati pentru fapta lor chiar de catre soferul microbuzului. (G.I.)

One thought on “SCANDALOS! Curtea de Apel Timisoara a “iertat” doi politisti spagari, care aveau condamnari grele pentru luare de mita! Judecatoarea Flavia Florenta, sotia sefului DIICOT, a facut opinie separata

Leave a Reply