SENTINTA! Inchisoare pentru medicul ortoped din Timisoara care a luat mita de la o pensionara! La scurt timp dupa operatie, pacienta a decedat

iconia

Trimisa in judecata pentru luare de mita, dupa ce a cerut unei pensionare suma de 600 de euro pentru o protezare de sold, medicul ortoped Iconia Ecaterina Borza, de la Spitalul Judetean din Timisoara, a fost condamnata la inchisoare.


Tribunalul Timis a respins toate cererile formulate de inculpata prin intermediul avocatei Angelina Tufariu, printre care si constatarea nulitatii absolute a unei incheieri pronuntata de aceeasi instanta, in 2015, si a decis condamnarea medicului ortoped, care este si conferentiar universitar la UMF Timisoara, la 3 ani de inchisoare cu suspendare.

De asemenea, Iconia Borza a fost obligata la prestarea a 60 de zile de munca neremunerata in folosul comunitatii, la Caminul pentru persoane varstnice din cadrul Directiei de Asistenta Sociala Comunitara sau la SC Horticultura SA.

”Inculpata, in cursul lunii septembrie 2014, in calitate de medic ortoped, a pretins si, ulterior primit, dupa efectuarea unei interventii chirurgicale asupra unui pacient, suma de 600 de euro, de la martorul denuntator D.V., in legatura cu indeplinirea indatoririlor de serviciu”, au acuzat procurorii.

Medicul a cerut si luat mita dupa interventia chirurgicala, insa pacienta a decedat la scurt timp dupa operatie. Sotul victimei, care a inregistrat-o pe doctorita cand aceasta i-a cerut 600 de euro pentru interventie, a reclamat-o la politie.

Faptele s-au petrecut in septembrie 2014, la trei ani de cand medicul ortoped fusese implicat intr-un alt scandal care a tinut prima pagina a ziarelor. Femeia a fost prinsa furand doua batoane de salam uscat in valoare de 31,98 lei. Ea a fost surprinsa de camerele de luat vederi si s-a ales cu dosar penal. Ba mai mult, patronul magazinului i-a pus apoi fotografia in geam, ca sa o dea ca exemplu altor indivizi care se incumeta sa fure.

Hotararea Tribunalului Timis nu este definitiva, putand fi atacata cu apel in 10 zile de la pronuntare. (G.I.)

 

Leave a Reply