AVANSARE! Procurorul timisorean Gheorghe Cosneanu, numit la conducerea Sectiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului General!

cosneanu

Generalul de brigada magistrat Gheorghe Cosneanu, fostul sef al Parchetului Militar Timisoara, a fost numit pe o perioada de 3 ani la conducerea Sectiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.


Decretul de numire a fost semnat, miercuri, in ultima zi de activitate a Guvernului Ciolos, de catre presedintele Klaus Iohannis, dupa ce candidatura magistratului timisorean a fost avizata de Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii. Conform jurnalistilor de la Romania libera, generalul magistrat Gheorghe Cosneanu s-a evidentiat, printre altele, prin clasarea, in 2015, a “Dosarului Revolutiei – aproape 1.000 de oameni ucisi si circa 3.000 raniti prin impuscare” pe motiv ca fapta nu exista si ca „nu exista probe ca o persoana a savarsit infractiunea”.

Dupa niciun an, Procurorul General interimar Bogdan Licu a redeschis dosarul constatand ca “audierile care s-au facut in acest dosar au fost sintetice si formale, iar tragatorii nu au fost identificati”.

Tot miercuri, presedintele Iohannis l-a numit in functia de procuror sef al Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru un mandat de 3 ani, pe procurorul Romulus-Dan Varga. Imediat dupa investire, acesta a anuntat ca a declansat, din oficiu, urmarirea penala “in rem” (pentru fapta), in urma dezvalurilor facute de fugarul Sebastian Ghita la Romania TV.

Infractiunea avuta in vedere de procurori este de “abuz in serviciu”, iar persoanele vizate ar fi sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, judecatoarea Camelia Bogdan si generalul SRI Florian Coldea, dupa cum rezulta din inregistrare. (G.I.)

Leave a Reply