AVANSARI! Mai multe functii de sefi din Politia Timis, ocupate in urma examenelor din decembrie! VEZI ce note au obtinut candidatii care au luat locul pensionarilor

 

politie-romana

Mai posturi de ofiteri si agenti din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Timis, vacantate ca urmare a pensionarilor pe banda rulanta si scoase la concurs in luna decembrie 2016, au fost adjudecate de politistii care s-au prezentat la examene.


In primul rand, comisarul sef Alin Petecel, seful Politiei Municipiului Timisoara, a fost examinat la data de 22 decembrie si a obtinut nota 9,20, astfel ca a devenit comandant de politie cu acte in regula.

Nu la fel de norocos a fost subcomisarul Ovidiu-Ionel Rachita, care a incercat sa preia din mers functia de sef al Politiei Orasului Jimbolia, dupa pensionarea comisarului sef Ioan Vilisca. Comisia de examinare i-a acordat doar nota 6,24 si, prin urmare, candidatura ofiterului la acest post a fost respinsa.

Foarte bine pregatit a fost, in schimb, comisarul Daniel Iovan, de la Politia Municipiului Lugoj, care a obtinut nota 8,70 si, in consecinta, a fost instalat in functia de sef Birou Investigatii Criminale.

Functia de sef al Politiei Orasului Gataia – care a ramas descoperita dupa condamnarea la inchisoare fostului sef, Daniel Disaga, pentru lovituri cauzatoare de moarte – a fost ocupata, in urma concursului din 23 decembrie, de Gheorghe Cosmin Ursul.

Tot in urma concursurilor din decembrie, agentul sef adjunct Ioan-Razvan Oprican a fost notat cu 9,60 si i s-a predat cheile Postului de Politie Dudestii Noi, in timp ce agentul sef adjunct Daniel-Cristian Trasca, cu nota de 8,40, a fost instalat in fruntea Postului de Politie Topolovatul Mare.

De asemenea, din data de 10 ianuarie 2017, seful Serviciului Comunicatii si Informatica din cadrul IPJ este subcomisarul Cezar-Mihai Victoria, care, cu nota 7,75, l-a devansat pe contracandidatul sau subcomisar Adrian-Romeo Talaba, care a stiut doar de 5,40.

Sa mai mentionam ca, tot la sfarsitul anului trecut, au trecut examenul de intrare in sistem 77 de agenti, in structurile de ordine publica, 9 agenti la Politia Transporturi Timisoara.

Campania de intinerire a cadrelor si completare a schemei de personal din Politia Timis continua, iar in data de 2 februarie 2017 vor fi scoase la concurs, cu recrutare din sursa interna, functiile de sefi de post in localitatile Jamu Mare, Fardea, Pietroasa si Ghilad.

Dupa cum a anuntat presedintele comisiei de concurs, comisar sef Caius Cosmin Spatar, candidatii trebuie sa aiba autorizatie de acces la informatii clasificate cu caracter minim “secret de serviciu”, sa fie desemnati sau sa poata fi desemnati ca organe de cercetare a politiei judiciare si ca politisti rutieristi si sa fi obtinut in ultimii doi ani calificativul “bun”. (G.I.)

 

Leave a Reply