EXPLOZIV! Spaga de 41.000 de euro pentru trecerea unui TIR cu tigari de contrabanda din Serbia! Un sef de tura de la Vama Varsand a negociat cu un investigator sub acoperire

arad-1

Procurorii DNA Timisoara si politistii anticoruptie au descins miercuri dimineata in vamile din judetul Arad, operatiunea fiind o copie la indigo a perchezitiilor in forta, din primavara anului trecut, de la Vama Moravita.


Astfel, oamenii legii au blocat, simultan, activitatea vamilor Turnu, Nadlac 1 si 2 si Varsand, precum si a sediului Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Arad.

In urma descinderilor, nu mai putin de 18 politisti de frontiera, suspectati de coruptie, au fost ridicati si adusi la sediul DNA Timisoara.

Ancheta procurorilor anticoruptie a plecat de la o serie de sesizari legate de faptul ca politisti de frontiera au pretins spagi pentru a inchide ochii la ilegalitati. Suma de 41.000 de euro a fost pretinsa de catre unul dintre suspecti pentru a permite tranzitul unui TIR din Serbia incarcat cu tigari de contrabanda.

Tranzactia nu a mai avut loc deoarece omul de afaceri care trebuia sa dea spaga era un anchetator sub acoperire. Cel care a negociat spaga ar fi fost Florin Avram, sef de tura la Punctul de Control si Trecere al Frontierei Varsand. Acesta ar fi negociat cu anchetatori sub acoperire traficarea de tigari, dar nu numai.

Potrivit informatiilor provenite din randul anchetatorilor, seful de tura de la Varsand i-ar fi propus investigatorului sub acoperire sa demareze o actiune ampla de trafic de tigari de contrabanda. Totul contra unor de sume pe care frontieristul ar fi urmat sa le primeasca. Mai mult, Avram le-ar fi spus anchetatorilor sub acoperire ca este dispus sa „inchida ochii” la orice va trece ilegal peste granita.

Mai putin la traficul de migranti, pana cand acest fenomen nu va mai fi un subiect in atentia publica. In acest context, reamintim ca, nu cu mult timp in urma, la Vama Varsand au fost descoperiti 42 de migranti ascunsi intr-o cisterna. Audierile continua la sediul DNA Timisoara. (V.E.)

Leave a Reply