SENTINTA! Inchisoare cu suspendare pentru medicul Vlaicu Serban, fostul sef al Serviciului Judetean de Control din cadrul DSP Timis

serban-vlad-1

Trimis in judecata de procurorii DNA pentru doua infractiuni de luare de mita, fostul sef al Serviciului de Control in Sanatatea Publica din cadrul Directiei de Sanatate Publica Judeteana Timis, Vlaicu Serban, a fost condamnat la inchisoare cu suspendare.


Tribunalul Timis a pronuntat astazi sentinta in dosarul 5151/30/2016, dupa sase luni de dezbateri, administrari de probe si evaluarea flagrantului efectuat de DNA si politistii anticoruptie.

Astfel, instanta de fond a decis achitarea inculpatului pentru una dintre infractiunile de luare de mita, respectiv primirea unui cos cu fructe in valoare de 59,42 de lei, si condamnarea la 3 ani de inchisoare pentru cealalta infractiune de luare de mita, suprinsa in flagrant de anchetatori in data de 17 iunie 2016.

De asemenea, fostul sef de serviciu din cadrul Directiei de Sanatate Publica Judeteana Timis a fost obligat sa execute 80 de zile de munca neremunerata la Primaria Timisoara sau la SC Horticultura SA si sa urmeze un curs de pregatire postuniversitara cu tema „Etica, integritate si deontologie profesionala”.

Din durata pedepsei va fi scazuta perioada de retinere si, ulterior, de arest la domiciliu, adica aproximativ 60 de zile. “Apreciem ca am obtinut o solutie buna, in contextul in care infractiunile de coruptie, de regula, se solutioneaza cu inchisoare cu executare. De altfel, cred ca instanta de judecata a apreciat ca unele probe ce s-au dorit incriminatoare au avut un caracter formal, respectiv acel cos de fructe in valoare de 60 de lei”, a precizat avocatul Florin Kovacs.

Chiar daca in acest caz inculpatul a recunoscut savarsirea faptelor, nu este exclus ca procurorii DNA sa atace hotararea instantei, in conditiile in care, in ultima perioada, DNA Timisoara nu a mai “incasat” achitari la rechizitoriile de luare de mita din partea instantelor de judecata.

Reamintim ca, la data de 17 iunie 2016, inculpatul Vlaicu Șerban, in calitate de sef al Serviciului de Control in Sanatatea Publica din cadrul Directiei de Sanatate Publica Judeteana Timis, a pretins de la administratorul unei societati comerciale suma de 400 euro si mai multe produse alimentare (carne, produse din carne, peste), pentru ca in schimb sa renunte la aplicarea vreunei sanctiuni ca urmare a unui control la care s-au constatat nereguli la firma denuntatorului. Totodata, inculpatul l-a asigurat pe omul de afaceri ca ii va oferi pe viitor protectie in ceea ce priveste activitatea de inspectie desfasurata de organele de control din cadrul D.S.P. Timis. (G.I.)

Leave a Reply