BREAKING NEWS! Clubul de noapte Bamboo din Bucuresti, distrus in totalitate in urma unui incendiu de proportii! Pompierii au activat Planul Rosu de interventie

bamboo-2

Cel mai tare club de fite din Romania, Bamboo Club din Bucuresti, a fost distrus in totalitate, in noaptea de vineri spre sambata, in urma unui incendiu devastator. Focul a izbucnit in jurul orei 3, insa cauzele inca nu au fost stabilite, desi martorii au declarat ca in club s-a fumat toata noaptea, palmat, in ciuda atentionarilor venite din partea chelnerilor.


Pompierii au activat Planul Rosu de interventie si au deplasat urgent la fata locului forte insemnate pentru stingerea focului si salvarea victimelor, respectiv peste 20 autospeciale de stingere, 27 echipaje SMURD, 4 autospeciale pentru victime multiple, precum si un Spital Mobil si Descarcerare Grea.

Conform secretarului de stat Raed Arafat, 38 de persoane s-au prezentat la spital, o mare parte din ei au plecat acasa. 21 de persoane au fost transportate cu ambulantele si echipajele SMURD, iar ceilalti au venit cu masinile personale. Cei mai multi raniti au plecat acasa, mai sunt sub 10 raniti care sunt in continuare internati in spital, printre care si o tanara in stare foarte grava.

“Nu sunt persoane cu arsuri, insa au fost persoane expuse la fum si hipotermie, una singura fiind in stare grava si intubata, care se afla in clinica ATI-Toxicologie de la Spitalul Floreasca. Alte doua persoane care au fost transportate la Spitalul Floreasca prezinta fracturi ca urmare a faptului ca au sarit de la etaj”, a declarat medicul coordonator al SMURD Bucuresti, Bogdan Oprita. Mai multe persoane au suferit de hipotermie pentru ca au sarit, de frica, in lacul pe malul caruia se afla clubul de lux.

bamboo-3

“De mentionat, fata de interventia anterioara, faptul ca avem si un echipaj de scafandri care a verificat zona din spatele clubului, zona catre lac, pentru identificarea unor persoane. In spatele clubului nu au fost identificate persoane de catre scafandri. Cine s-a evacuat, ulterior a si fost luat din zona respectiva, deci nu mai este nimeni in spatele clubului”, a precizat Daniel Vasile, purtator de cuvant al ISU Bucuresti.

Desi viceprimarul Sectorului 2 a declarat ca Bamboo nu avea autorizatie de functionare si ca nu crede ca ”au avut vreodata actele in regula”, reprezentantii legali ai clubului au intervenit la TV pentru a declara ca nu exista suspiciuni in ceea ce priveste lipsa vreunui document si ca societatea detinea toate documentele necesare functionarii si autorizarii.“O societate si un club la nivelul acestui club detinea intr-adevar toate documentele necesare”, a afirmat avocatul Dumitru Badragan.

Clubul Bamboo este operat de firma Morgana Invest SRL, detinuta de italianul Castellano Vincenzo si societatea Bambu Tei Srl, care are ca actionari trei cetateni italieni si o societate comerciala inregistrata in Cipru.

bamboo-0

“Bamboo Club a fost fondat in 2002 si a devenit in scurt timp unul dintre cele mai cunoscute cluburi de noapte din Sud-Estul Europei, gratie unei capacitati uimitoare si unui stil unic. Construit sa impresioneze prin decor, muzica, dansatori, show-uri. Artisti internationali cunoscuti care au urcat pe scena clubului Bamboo au stabilit un standard intre cluburile de noapte din Bucuresti, la nivel inalt”, este prezentarea clubului pe pagina de Facebook.

In 2010, a fost construita o noua scena spectaculoasa, de catre echipa care a ridicat scena pentru Cirque du Soleil si Moulin Rouge. Clubul avea o suprafata de 10.000 metri patrati, iar scena era inconjurata de scaune pentru VIP-uri, in timp ce DJ-ul isi desfasura activitatea in jurul scenei. Arhitectura extravaganta, decorul sofisticat si stilul original au definit clubul Bamboo.

Aceasta nu este prima data cand clubul Bamboo din Bucuresti a ars din temelii. In 2005, spatiul de lux detinut atunci, printre altii, de designerul Catalin Botezatu a fost distrus complet de un incendiu izbucnit pe terasa din lemn. In mai putin de o ora, clubul a fost cuprins in intregime de flacari. A fost reconstruit rapid, in urma unei investitii de peste 5 milioane de euro.

La nivelul Ministerului Afacerilor Interne, s-a activat o linie telefonica – 021 206.40.50, unde rudele celor care s-au aflat in clubul Bamboo pot suna pentru a obtine informatii despre persoanele transportate la spital.

A fost deschis un dosar penal la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti. Procurorilor li s-au alaturat si politisti de la Serviciul Omoruri. Pentru moment, s-a inceput urmarirea penala in rem pentru distrugere, nefiind exclusa varianta ca focul sa fi fost pus intentionat. Prejudiciul este estimat la peste 10 milioane de euro.

Leave a Reply