COMUNICAT! Deputatul Cornel Samartinean atrage atentia ca, in proiectul de buget pe anul 2017, premierul banatean Sorin Grindeanu este mai “atasat” de Teleorman decat de Timis

cornel-samartinean-impactpress

Legea bugetului de stat pe anul 2017 va reprezenta cel mai important subiect de dezbatere in Parlamentul Romaniei in aceasta saptamana. Tocmai de aceea deputatii si senatorii alesi, care reprezinta judetul Timis, au obligatia sa sustina proiectele judetului in Parlamentul Romaniei pentru a putea primi astfel finantare de la bugetul de stat, cu atat mai mult cu cat agenda publica a prioritatilor administratiei publice locale a judetului Timis, “lipseste cu desavarsire”.


Din pacate, si in anul 2017, judetul Timis este cvasi-absent din lista de investitii finantate de aceasta data de guvernul condus de timiseanul Sorin Grindeanu, astfel ca:

– nu exista alocat nici un leu pentru finantarea si executia lucrarilor de finalizare a Centurii Sud a municipiului Timisoara-varianta de ocolire

– nici un leu pentru finantarea lucrarilor de reabilitare a Garii de Nord din Timisoara in conditiile in care Ministerul Transporturilor are alocat unul dintre cele mai mari bugete pe anul 2017, si anume 13,76 miliarde lei, in crestere cu 60,3% fata de nivelul preliminat pentru 2016.

Cat despre demararea lucrarilor constructiei Institutului Regional de Oncologie, aflat intr-un stadiu avansat de degradare, Ministerul Sanatatii are prevazut in proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2017  constructia a 8 spitale regionale, fara a se specifica care sunt acestea, iar bugetul alocat Ministerului Sanatatii fiind de 7,74 miliarde lei, cu 6% mai mult fata de anul 2016.

Conform Anexei 6 din acest proiect, referitoare la sumele defalcate din TVA pentru finantarea cheltuielilor privind drumurile judetene si comunale in 2017 judetul Timis, care are cea mai mare retea de drumuri judetene din tara, va primi doar 9,48 milioane de lei. Ca o comparatie, Teleormanul are alocata o suma de 10,12 milioane de lei, Suceava – 11,05 milioane, Vaslui – 11,34 milioane si Valcea – 10,03 milioane.

In ceea ce priveste Anexa 7 -referitoare la sumele defalcate din taxa pe valoarea adaugata pentru echilibrarea bugetelor locale pe 2017, judetul Timisul va primi, conform acestui proiect de buget  suma de 57,86 milioane de lei. Cat primesc alte judete? Bacau are alocata suma de 104,2 milioane de lei, Galati – 71,87 milioane, Neamt – 92,48 milioane, Suceava – 122,25 milioane sau Vaslui – 90,39 milioane.

Avind in vedere situatia prezentata mai sus, precum si cifrele alocate judetului nostru, constat ca acest guvern nu intelege sau nu vrea sa inteleaga faptul ca Timisoara – Capitala culturala europeana – si judetul Timis, sunt mai importante pentru accesul spre Europa, spre Uniunea Europeana decat Alexandria si judetul Teleorman.

Si in acest mandat toata activitatea mea de deputat va fi concentrata catre problemele si nevoile cu care se confrunta cetatenii municipiului Timisoara care m-au mandatat ca parlamentar de Timis si pe care cu onoare ii reprezint in Parlamentul Romaniei. In acest sens  voi depune si voi prezenta in comisiile de specialitate si in plenul reunit al Parlamentului si in acest an amendamentele care constituie prioritatile judetului Timis, si anume: demararea procedurilor de finantare a soselei de centura, varianta de ocolire sud a municipiului Timisoara, finantarea lucrarilor de reabilitare a Garii de Nord, finantarea lucrarilor de  constructiea Spitalului Regional, finantarea lucrarilor de constructie a unui bazin de innot olimpic,finantarea lucrarilor de  constructie a unei sali polivalente, reabilitarea termica a cladirilor din municipiul Timisoara, constructia unui nou penitenciar in afara municipiului Timisoara.

Consider ca prioritar este interesul cetateanului, si de aceea voi apara acest interes folosindu-ma de toate parghiile legislative pe care mandatul de deputat mi le confera.

Deoarece Timisoara contribuie dupa Bucuresti cu cei mai multi bani la bugetul statului roman am sa continui sa ma lupt in Parlamentul Romaniei pentru ca banii Timisoarei si ai judetului sa ramana in Timis.

Timisul trebuie sa primeasca ceea ce merita, pentru ca Timisul merita solutii si finantare la inatimea potentialului lui. (C.S.)

 

 

 

Leave a Reply