DOLIU IN MAGISTRATURA! Emilia Cioaba, fost judecator la Tribunalul Timis, a decedat in urma unei boli necrutatoare

doliu-cioaba

La nici un an de la trecerea in nefiinta a lui Mancas Ramiro Virgil, fost judecator la Curtea de Apel Timisoara, un alt magistrat timisorean s-a stins din viata, rapus de cea mai crunta boala secolului.


Emilia Cioaba, 64 de ani, fost judecator la Tribunalul Timis, a fost condusa pe ultimul drum de familie, fosti colegi si prieteni in urma cu trei zile, fiind inmormantata in cimitirul din Calea Sagului.

Dupa o cariera de 20 de ani in magistratura, Emilia Cioaba a iesit din sistem prin pensionare, decretul fiind semnat de presedintele tarii in noiembrie 2011. In 2008 a cerut Consiliului Superior al Magistraturii apararea reputatiei profesionale, in urma unor articole de presa, insa ulterior si-a retras cererea.

In martie 2010 s-a numarat printre cei 300 de magistrati din Romania care au semnat un protest impotriva incalcarii normelor de etica profesionala.

“Solicităm C.S.M. să aiba o pozitie clara privind posibilitatea de a intra in sedinta de judecata a acelora fata de care a inceput urmarirea penala”, au cerut semnatarii.

Paradoxal, in mai 2010, Cioaba Emilia si alti doi magistrati timisoreni, Danut Diaconescu si Constantin Costea, au fost anchetati de Inspectia Interna a CSM, in urma falsificarii unei sentinte care a dus la evacuarea din propria casa a unui batran.

Stresul acelui incident procedural, care a devenit un caz national, si-a pus serios amprenta asupra sanatatii judecatorului de la Tribunalul Timis, care la scurt timp a solicitat iesirea la pensie. Chiar daca a iesit din sistem, in ultimii ani Emilia Cioaba mai pastrat o legatura de suflet cu magistratura, fiul sau, Cristian Cioaba, fiind judecator la Judecatoria Moldova Noua. Sincere condoleante familiei indoliate! (G.I.)

One thought on “DOLIU IN MAGISTRATURA! Emilia Cioaba, fost judecator la Tribunalul Timis, a decedat in urma unei boli necrutatoare

  1. O escroaca din pacate, dna aceasta. Mama mea a ramas fara casa, tot cu concursul dnei Cioaba…

Leave a Reply