FLAGRANT! Ofiter de politie ridicat de procurorii DNA pentru o spaga de 400 de lei! Banii au fost pretinsi pentru restituirea unui permis auto si “rezolvarea” unui dosar penal

marcel-ghirosa-politia-rutiera

Flagrant de zile mari realizat de procurorii DNA si politistii anticoruptie chiar la inceput de an, “victima” fiind ofiterul de politie care răspunde de principalele drumuri rutiere de iesire sau de intrare in Romania, pe la Vama Bors.


Anchetatorii au organizat operatiunea de prindere in flagrant a politistului, dupa ce o persoana cercetata pentru comiterea unui accident de circulatie cu victime, martor in cauza, a reclamat faptul ca i s-au cerut bani pentru rezolvarea favorabila a unui dosar penal.

Astfel, comisarul sef Marcel Ghirosa, seful Biroului Drumuri Nationale din cadrul Serviciului Politiei Rutiere Bihor, a fost ridicat de procurori chiar in momentul in care primea 400 de lei mita de la denuntator. In ordonanta de retinere se arata ca, in cauza, exista date si probe din care rezulta suspiciunea rezonabila de coruptie.

“La data de 28 decembrie 2016, inculpatul Ghirosa Marcel, in calitate de comisar sef in cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bihor – Serviciul Rutier, in mod repetat, a pretins de la o persoana cercetata pentru comiterea unui accident de circulatie cu victime (martor in cauza), suma de 600 lei din care a primit in aceeasi zi doar 200 lei, restul urmând sa-i fie remisi dupa sarbatorile de iarna. La data de 4 ianuarie 2017, ca urmare a intelegerii anterioare, inculpatul Ghirosa Marcel a primit si restul de 400 lei, moment in care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante. Banii respectivi au fost pretinsi si primiti de ofiterul de politie in legatura cu indeplinirea atributiilor sale de serviciu, respectiv pentru restituirea catre martor a permisului de conducere ridicat in urma producerii evenimentului rutier si pentru solutionarea favorabila a tuturor aspectelor rezultate din producerea accidentului de circulatie susmentionat, inclusiv in sensul propunerii unei solutii de clasare a cauzei penale”, mentioneaza procurorii.

Marcel Ghirosa a fost retinut pentru 24 de ore si introdus in Arestul Politiei Bihor, iar judecatorul de drepturi si libertati de la Tribunalul Bihor urmeaza sa se pronunte, astazi, asupra propunerii procurorilor DNA de arestare preventiva pe 30 de zile. (G.I.)

Leave a Reply