MINISTRUL CORUPTILOR! Justitiarul Florin Iordache, atacat dur pe tema ordonantelor de urgenta pentru penali! “Si o ora daca intrau in vigoare, erau aplicabile!”

macovei_impact

Europarlamentarul Monica Macovei lanseaza un atac la adresa ministrului Justitiei, Florin Iordache, pe tema celor doua ordonante de urgenta. Ea atrage atentia ca o ordonanta de urgenta intra in vigoare imediat cum e publicata, iar cele doua proiecte privind graţierea şi modificarea legilor din domeniul penal nu trebuie adoptate prin Ordonanta de urgenta.


„Degeaba spune acum ministrul Iordache – eu il numesc ministrul coruptilor – ca pune in discutie publica proiectul de Ordonanta de urgenta, nu trebuie adoptat prin Ordonanta de urgenta! Nici gratierea colectiva, nici modificarea abuzului in serviciu, conflictului de interese si a altor infractiuni nu trebuie facute prin OUG.

Ordonanta de urgenta intra in vigoare imediat cum e publicata. Si o ora daca a intrat in vigoare, ea este aplicabila, chiar daca apoi Curtea Constitutionala va spune ca nu este constitutionala. Trebuie sa fie proiect de lege in Parlament, nu proiect de Ordonanta de urgenta”, scrie Monica Macovei pe pagina de socializare. (V.E.)

Leave a Reply