PERCHEZITII! Traficanti de migranti din Timis ridicati din pat de procurorii DIICOT! Transportul persoanelor pe relatia Turcia – Ungaria se facea chiar si cu cisternele

diicot_impact

Ancheta declansata de procurorii DIICOT dupa depistarea la Vama Varsand, luna trecuta, a 42 de migranti ascunsi intr-o cisterna, a condus la destructurarea uneia dintre cele mai solide retele de trafic de migranti, specializata pe pe relatia Turcia – Romania – Ungaria.


Astfel, azi dimineata, echipe de procurori si politisti din Arad, Timisoara si Oradea au navalit in casele unor traficanti de migranti, fiind luate pe sus nu mai putin de 20 de persoane, pentru care existau mandate de aducere. S-au efectuat un numar de 25 de perchezitii domiciliare pe raza judetelor Timis, la adrese din Remetea Mare, Izvin si Timisoara, dar si in Botosani, Dolj, Giurgiu, Salaj si municipiului Bucuresti.

“In cauza exista suspiciunea rezonabila ca pe parcursul anului 2016, membrii grupului au introdus  fraudulos in tara, in mai multe randuri, peste 100 de migranti – cetateni sirieni, irakieni, turci, afgani si marocani – pe care, ulterior, au incercat sa ii treaca de asemenea fraudulos peste frontiera romano-maghiara, destinatia finala fiind Germania”, au precizat procurorii. Surse din cadrul anchetei spun ca pe parcursul activitatilor investigative au fost interceptate 5 transporturi de migranti, intr-unul din cazuri fiind depistate, in decembrie 2016, la Vama Varsand, ascunse intr-o autocisterna, 42 de persoane, dintre care 18 minori.

Finantarea activitatilor grupului infractional s-a facut din afara tarii, respectiv din Turcia.

La actiunea coordonata de procurorii DIICOT, Biroul Teritorial Arad, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Arad, au mai participat si politisti de la inspectoratele de politie judetene Arad si Timis, inspectoratele teritoriale ale politiei de frontiera Oradea si Timisoara si jandarmi. (G.I.)

Leave a Reply