PERFORMERI! Tenismenii Nini Dica si Andreea Velcea s-au intors cu medalii de la Campionatul National de Iarna U16! Timisoara a fost prezenta la Nationale cu 5 sportivi de la CS Sport 4Fun

dica-velcea

Tenisul juvenil din capitala Banatului a fost reprezentat la Campionatul National de Iarna U16, desfasurat saptamana trecuta, la Bucuresti, de nu mai putin de 5 sportivi, toti legitimati la CS Sport 4Fun Timisoara. Favoritilor Nini Dica si Andreea Velcea li s-au alaturat Alessia Ciuca, Eric Bogdan si Mihai Vasii-Kolla, toti foarte bine pregatiti pentru confruntarile de la Nationale.


nini-2016

“Am mers la Bucuresti cu un obiectiv maret! Sa castigam nationalele atat la simplu, cat si la dublu si sa depasim, astfel, 10 titluri de campion national. In afara de palmaresul sportiv, a mai existat un motiv care ne obliga sa ne prezentam cat mai bine: sa multumim profesorilor lui Nini pentru intelegerea de care dau dovada la scoala si pentru ca-i incurajeaza performanta sportiva”, ne-a dezvaluit Nelu Dica, tatal multiplului campion de la Timisoara, inainte de plecarea la Bucuresti.

Meciurile dificile cu adversari bine cotati, unii – capi de serie, au diminuat drastic delegatia Timisului inca dupa prima zi de intrecere.

Astfel, Eric Bogdan si Mihai Vasii-Kolla au pierdut onorabil, jucand cu doi dintre cei 8 favoriti ai tabloului de baieti, in timp ce Alessia Ciuca, favorita nr. 4 a turneului de fete, a dezamagit in proba de simplu, pierzand in fata unei sportive mai mici cu un an. Si-a luat revansa, in schimb, la dublu, unde, alaturi de Maria Gandac, de la CSM Unirea Slobozia, a castigat finala de dublu, invingand cu 7-6, 2-6, 10-7, perechea Ilinca Amariei (SCM Bacau) – Simona Ogescu (Dinamo Bucuresti).

Cum era de asteptat, Nini Dica si Andreea Velcea au avansat spre fazele finale ale turneului, nepierzand niciun set pana in faza semifinalelor. Mai mult, Nini nu a cedat decat 6 game-uri in cele trei meciuri jucate pana atunci.

Din pacate, in semifinala a dat peste traditionalul sau adversdar Cezar Cretu, de la AS Tenis Club Bucuresti, in fata caruia a cedat cu 7-6, 6-2. Pentru locurile 3-4 a jucat in compania Stefan Andreescu, de la CSM Unirea Slobozia, pe care l-a invins in doua seturi, scor 7-6, 6-4. Finala mare i-a adus fata in fata pe cei doi prieteni si adversari, Filip Jianu – Cezar Cretu, cel dintai impunandu-se cu 1-6, 7-6, 6-3.

Spre deosebire de Nini, traseul Andreei Velcea s-a oprit in finala, unde a pierdut, dupa un meci de mare lupta, in fata sportivei de la LPS-CSS Constanta, Carmen Manu, scor 7-6, 2-6, 4-6. Se cuvine sa-i felicitam pe cei doi performeri ai Timisoarei, dar si pe sponsorii si sustinatorii lor morali, mai cu seama ca amandoi au fost la un pas sa aduca acasa doua titluri de campioni nationali. Poate, in vara… (Carla Radulescu)

Leave a Reply