RECORD PENAL! Agent de politie retinut de DNA pentru o spaga de 24.000 de euro! A promis restituirea unui pistol, corp delict, si clasarea unui dosar penal

arestare

Procurorii DNA au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore a unui agent de politie rurala care a pretins mita de la o persoana cercetata intr-un dosar penal, respectiv sa-i achite contravaloarea unui teren pe care intentiona sa-l cumpere, pentru a-l favoriza in cursul cercetarilor.


Man Cosmin Vasile, agent de politie in cadrul Sectiei de Politie Rurala Satu Mare, este acuzat de luare de mita si trafic de influenta, urmand ca astazi sa fie prezentat judecatorilor cu propunere de arestare preventiva.

In ordonanta procurorilor se arata ca, in perioada aprilie – decembrie 2016, inculpatul Man Cosmin Vasile, in calitate de agent de politie in cadrul Sectiei de Politie Rurala Satu Mare, a pretins de la o persoana cercetata intr-un dosar penal pentru savarsirea infractiunii de „amenintare” (martor in cauza) sa achite contravaloarea unui teren de 1.400 mp, cu o valoare de circulatie de aproximativ 28.000-56.000 de euro, ce urma sa fie achizitionat de politist in perioada imediat urmatoare.

Pe fondul refuzului exprimat de proprietarul acelui teren de a-l instraina, in cursul lunii decembrie 2016, inculpatul Man Cosmin Vasile a pretins aceleiasi persoane sa-i transfere proprietatea unui teren de 800 mp, in valoare de aproximativ 24.000 de euro, situat in imediata vecinatate a locuintei acestuia, fara ca politistul sa achite pretul respectiv.

In schimb, inculpatul Man Cosmin Vasile l-a asigurat pe martor ca, in schimbul terenului, va intocmi cu celeritate un referat cu propunere de clasare a cauzei in care acesta din urma era cercetat.

In continuare, inculpatul i-a promis aceleiasi persoane ca va urgenta demersurile in vederea restituirii unui pistol, corp delict in dosar si ca va interveni pe langa procurorul de caz, fata de care a lasat sa se creada ca are influenta, pentru ca acesta sa emita cat mai repede o solutie favorabila martorului.

Inculpatului Man Cosmin Vasile i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala.

Inculpatul este prezentat la data de 12 ianuarie 2017 Tribunalului Bihor, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile. (Vlad Enciu)

Leave a Reply