SFARSIT DE CARIERA! Generalul SRI Florian Coldea a cerut trecerea in rezerva! “Motive ce tin de demnitatea si onoarea militara si de riscul afectarii grave a activitatii institutiei”, se explica in comunicatul SRI

florian_coldea_impact

Serviciul Roman de Informatii a comunicat faptul ca generalul Florian Coldea, prim-adjunctul directorului Eduard Hellvig, a fost gasit nevinovat in urma anchetei interne si repus in functie, insa acesta a cerut sa fie trecut in rezerva, pentru a nu afecta imaginea institutiei.


Madalina Dobrovolschi, purtatorul de cuvant al presedintelui Iohannis, a confirmat ca Administratia Prezidentiala a primit documentele cu privire la trecerea in rezerva a generalului Coldea. Seful statului urmeaza sa ia o decizie in acest sens.

“In urma verificarilor efectuate de comisia constituita potrivit cadrului normativ intern, a fost intocmit un raport care clarifica toate aspectele vehiculate in spatiul public privind activitatea domnului general-locotenent Florian Coldea, dar si alte aspecte care tin de activitatile unor cadre ale Serviciului care au fost vehiculate public.

Mentionam ca s-a desfasurat o investigatie complexa, minutioasa, cu privire la toate afirmatiile din mass-media din ultima perioada, fiind analizate aspectele vizate. Persoanele verificate au oferit tot sprijinul, au prezentat documentele necesare si au raspuns complet tuturor intrebarilor. In concluzia raportului, prezentat intr-o sedinta a Biroului Executiv al SRI, comisia speciala a precizat ca din activitatea domnului Coldea, supusa verificarii, nu au rezultat elemente care sa se constituie in incalcari ale legii sau normelor interne in vigoare. Dupa prezentarea raportului, Biroul Executiv a decis repunerea in functie a domnului general-locotenent Florian Coldea.

In cadrul aceleiasi sedinte, Prim-adjunctul Directorului a solicitat Directorului SRI, domnul Eduard Hellvig, eliberarea din functie si punerea la dispozitia si nevoile institutiei, dupa aproape 12 ani de cand exercita aceasta functie. Prim-adjunctul Directorului a prezentat motive ce tin de demnitatea si onoarea militara si de riscul afectarii grave a activitatii institutiei. In acest sens, Directorul SRI a solicitat Presedintelui Romaniei trecerea in rezerva a domnului general-locotenent Florian Coldea. Atributiile functiei de Prim-adjunct al Directorului au fost preluate de domnul Eduard Hellvig, Directorul SRI.

SRI isi reafirma determinarea de a indeplini asumat misiunile sale, in parteneriat cu toate institutiile nationale si internationale cu care colaboreaza pentru apararea intereselor de securitate nationala si protejarea cetatenilor romani, la standarde euro-atlantice de profesionalism. SRI ramane ferm in ceea ce priveste transparentizarea institutionala si respectarea procedurilor de evaluare si control intern”, precizeaza SRI. (V.E.)

Leave a Reply