PE SURSE! Traian Basescu a dejucat o tentativa de inlaturare din fruntea PMP! In grupul de “pucisti” a fost zarita si o reprezentanta a PMP Timis

basescu-suparat11

Singurul eveniment din ultimele zile care a reusit sa se ridice la nivelul de interes public al protestelor impotriva Ordonantei 13 a fost, fara indoiala, anuntul lui Traian Basescu privind demisia din fruntea Partidului Miscarea Populara (PMP). Publicat pe Facebook la o ora tarzie din noapte, anuntul a socat o tara intreaga, mai cu seama ca Romania traverseaza o perioada de criza majora, care reclama iesirea la rampa a liderilor politici cu experienta.


Paradoxal, la nici 24 de ore de la anuntul demisiei, Traian Basescu a revenit asupra deciziei si a explicat ca, de fapt, nu a fost vorba despre o retragere brusca din fruntea PMP, ci despre o predare graduala a atributiilor de lider, proces care se va intinde pe o perioada mai indelungata.

Misterul acestei miscari strategice puse in scena de Traian Basescu ne-a fost dezvaluit de o sursa din preajma staff-ului PMP, care anticipeaza si o reactie in forta din partea lui Traian Basescu. Practic, anuntul demisiei nu a fost decat o “cursa” intinsa taberei anti-Basescu din partid, in care, spre ghinionul lor, s-au prins mai multi fruntasi de conjunctura ai Miscarii Populare, care l-ar dori scos din jocul politic actual pe fostul presedinte al Romaniei.

Miza puciului dejucat de Basescu ar fi fost atasarea PMP la “remorca” politica a PSD, respectiv denuntarea tuturor aliantelor locale facute cu PNL si intrarea in marea coalitie PSD-ALDE. Surprinzator, din grupul care s-a bucurat prea devreme de demisia simulata a fondatorului Miscarii Populare, dezvaluindu-si apartenenta la grupul de pucisti, ar fi facut parte si avocata Roxana Iliescu, fosta presedinta a PMP Timis, care a fost suparata pe Traian Basescu dupa ce i s-a recomandat sa faca “un pas in lateral” de la conducerea organizatiei banatene.

Daca aceasta informatie pe surse se confirma, atunci pozitia tinerei avocate in echipa de conducere a Consiliului Judetean Timis este in mare pericol. (Vlad Enciu)

Leave a Reply