SEVRAJ POLITIC! PSD isi pierde jumatate din electorat, dupa scandalul Ordonantei 13! “Impactul asupra credibilitatii PSD, o pierdere de vreo 23 de procente!”, anunta vicepresedintele partidului, Mihai Chirica

chirica-is

Principalul contestatar al Ordonantei 13 din randul social-democratilor high-level, primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica, care detine si functiile de lider al organizatiei PSD Iasi si vicepresedinte al partidului la nivel national, a anuntat ca scandalul tentativei de modificare a codurilor penale si de procedura penala a umbrit toate masurile bune luate de PSD, dar, ce-i mai grav, a dus la pierderea a aproape jumatate din electorat.


Astfel, rezultatele unui sondaj de opinie realizat la nivelul judetului Iasi arata ca pana si electoratul de stanga a inteles ca a fost pacalit, in conditiile in care despre urgenta eliberarii infractorilor din inchisori nu s-a vorbit deloc in campania electorala.

“Noi ne-am terminat sondajele pe judetul Iasi si am vazut care a fost impactul acelei ordonante asupra credibilitatii PSD. E destul de greu sa surmontezi o pierdere de vreo 23 de procente. Usor, usor, de acum trebuie sa muncim la refacerea increderii. Increderea trebuie sa fie reciproca, nu unilaterala, dar in primul rand trebuie sa ai increderea electoratului.

Exista si acel aport emotional, care conteaza foarte mult. L-am bagat la pierderi, dar el se va regla. Usor, usor, lumea o sa inceapa sa revina. Am vazut din ce in ce tot mai multe puncte de vedere optimiste, ca o sa treaca valul si o sa ne reluam activitatile promise. Dar a ramas o stare de neincredere asupra viitoarelor masuri. Mai ales in randul acelora care au fost votantii PSD, nefiind afiliati vreodata la acest curent.

Probabil ca ei nu mai pot fi recuperati, s-au dus deja in alte directii. Speram sa ramanem macar cu masa critica pe care trebuie sa o convingem cand se apropie alegerile”, a declarat Chirica, intr-un interviu pentru stiripesurse.ro.

Pe de alta parte, liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca toti cei care nu sustin masurile partidului ar fi agenti de influenta ai presedintelui Klaus Iohannis. “Exista cateva persoane in PSD care asculta de presedinte, sunt oameni infiltrati. Nu o sa spun nume astazi, nu vreau sa deschidem acest subiect, dar vom rezolva aceasta situatie in aceste zile. Aceste discutii trebuie sa fie lamuritoare si trebuie sa vedem de ce in astfel de momente unii au astfel de pozitii”, a avertizat Liviu Dragnea in ultima sedinta de partid. (Mara Ion)

 

Leave a Reply