EXPLOZIV! Judecatoarea Camelia Bogdan, exclusa din magistratura! Plenul CSM a luat aceasta decizie, dupa constatarea incompatibilitatii magistratului in dosarul ICA

camelia_bogdan

Judecatoarea Camelia Bogdan a fost exclusa din magistratura, dupa ce Grupul de Investigatii Politice a acuzat-o de incompatibilitate in dosarul in care patronul Trustului Antena, Dan Voiculescu, a fost condamnat la 10 ani de inchisoare!  Consiliul Superior al Magistraturii a decis, miercuri, sa o excluda din profesie pe judecatoarea Camelia Bogdan, dupa ce a evaluat acuzatiile de incompatibilitate aduse de Mugur Ciuvica.


Plenul CSM a luat act de faptul ca, in timp ce facea parte din completul de judecata investit cu solutionarea dosarului ICA, in care Ministerul Agriculturii se constituise parte civilă, Camelia Bogdan a fost sponorizata de acelasi minister pentru a participa un curs de doua saptamani la Poiana Brasov.

 Decizia CSM a fost luata dupa ce, saptamana trecuta, atat judecatoarea Camelia Bogdan, cat si Mugur Ciuvica, au fost audiati si au dat explicatii in plenul CSM.

Sedinta CSM a avut loc la un an dupa ce Grupul de Investigații Politice (GIP) a publicat documente care arată ca, in timp ce judeca dosarul ICA, judecatoarea Camelia Bogdan a primit 10.000 de lei de la Ministerul Agriculturii, care era parte civila in dosar. Mai mult, potrivit GIP, judecatoarea a petrecut si un sejur de doua saptamani la Poiana Brasov, tot pe banii ministerului.

După ce s-a întors din sejur, judecatoarea Camelia Bogdan a decis, intr-un timp record, o solutie in favoarea Ministerului Agriculturii.

Presedintele GIP, Mugur Ciuvica, a catalogat decizia CSM de excludere din magistratura a judecatoarei Camelia Bogdan drept ”usor surprinzatoare”, in contextul evenimentelor recente. (V.E.)

UPDATE! „Este o decizie nelegala, nimeni nu se astepta. Mai ales ca eu am castigat la Curtea de Apel Bucuresti. Am intrebat singura institutie capabila sa se pronunte daca sunt in incompatibilitate, mi s-a spus ca nu sunt. Este o mare nedreptate care mi se face, mai ales ca eram si expert al Comisiei Europene”, a declarat Camelia Bogdan intr-o interventie la Romania TV.

One thought on “EXPLOZIV! Judecatoarea Camelia Bogdan, exclusa din magistratura! Plenul CSM a luat aceasta decizie, dupa constatarea incompatibilitatii magistratului in dosarul ICA

  1. Nu e corect, Zeița Dreptății din România a fost exclusa din magistratură, chiar de colegii ei din Consiliul Superior al Magistraturii?? Câtă nedreptate dom’ le!
    Mai sunt unii magistrați si pe la Timișoara care se cred trimișii lui D zeu pe pământ și aplică legea după bunul plac, așa ca aviz amatorilor cărora beția puterii de magistrat le a luat mințile!!!

Leave a Reply