ALARMANT! Spargatorii de lux din Timisoara au mai facut o victima! Locuinta unei femei de afaceri, ravasita violent in cautare de bani

Dupa ce au dat atacul asupra catorva vile de la periferia Timisoarei, adevarate fortarete prevazute cu sisteme complicate de alarma, gruparea hotilor de lux care opereaza, din nou, in orasul de pe Bega, a dat navala si prin apartamentele unor oameni de afaceri care ruleaza cash flow. Adica bani lichizi.


Loviturile se dau la pont, exact in perioada in care victimele sunt plecate din oras, astfel ca se opereaza in liniste, fara presiunea timpului.

Liliana Covaci, proprietara restaurantului Caprice, a fost calcata din nou de hoti, ca si in urma cu doi ani, cand a fost plecata in strainatate. De aceasta data, a fost cateva zile la schi, iar informatia ca va lipsi din oras a ajuns, nu se stie pe ce cai, si la urechile infractorilor.

 

“Spargerea s-a dat joia trecuta, in cursul noptii, dupa ce usa de la intrarea in bloc a fost blocata. Cartelele n-au mai functionat, asa ca hotii au putut lucra in liniste. Au extras butucul de la usa, au smuls firele din tabloul sistemului de alarma, apoi au ravasit toata casa in cautare de bani.

Probabil ca n-au stiut ca noi depunem banii la banca in fiecare zi, nu tinem acasa bani lichizi sau bijuterii, masura de precautie pe care am luat-o dupa spargerea de acum doi ani, cand paguba a fost consistenta. Acuma, cred ca au gasit vreo 150 de euro intr-un sertar. E mai mare prejudiciul cu usa si sistemul de alarma, decat cu valoarea bunurilor furate. Oricum, politistul care a venit la constatare, ne-a taiat orice speranta ca putem face ceva sa ne aparam de hoti. Ne-a spus ca – asa cum nu exista incuietoare pentru hoti, asa nu exista nici sistem de alarma care nu poate fi anihilat.

Eu vreau sa le transmit hotilor ca, decat sa-mi mai sparga iar usile si cutiile alarmelor, ca vad ca din doi in doi ani imi vine randul, mai bine sa vina frumos sa ceara, ca ma costa mai putin o donatie in scopuri caritabile decat sa repar dezastrul pe care-l lasa in urma”, spune Liliana Covaci, mai in gluma, mai in serios.

Politia a deschis dosare de cercetare penala in rem, insa, daca ne amintim ca, intr-un alt dosar al hotilor de lux ajuns pe rolul instantelor, ponturile infractionale erau date chiar de catre un agent de politie, de la Sectia 1, ne putem astepta la o ancheta complexa si de durata.

Reamintim ca, in ultimele saptamani, au fost sparte mai multe case apartinand unor oameni cu bani din Timisoara, printre care Mircea Ionescu, fostul director general la Romtelecom, si Petru Deutsch, seful Sectiei ATI de la Institutul de Boli Cardiovasculare. (G.I.)

Leave a Reply