CORUPTIE DE PARTID! Valeriu Zgonea risca puscaria pentru ca a “tras sfori” pentru o tanara din PSD! Blondina Ionela Dobrica este vicepresedinte al tineretului social-democrat

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Ploiesti au dispus punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar pentru o perioadade 60 de zile, fata de inculpatul Zgonea Valeriu – Stefan, vicepresedinte, in perioada 2010-2012, si ulterior presedinte al Camerei Deputatilor din cadrul Parlamentului Romaniei in legislatura 2012-2016, pentru infractiunea de trafic de influenta.


Totodata, s-a dispus efectuarea urmaririi penale fatade numitul Dobrica Dumitru, consilier judetean in cadrul Consiliului Judetean Buzau in perioada iunie 2004-decembrie 2013 si administrator/actionar al unei societati comerciale, pentru infractiunea de cumparare de influenta.

In ordonantele procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe din care rezulta suspiciunea rezonabila ce contureaza urmatoarea stare de fapt: In cursul lunii iulie 2012, inculpatul Zgonea Valeriu – Stefan a fost numit in functia de presedinte al Camerei Deputatilor din cadrul Parlamentului Romaniei.

In acest context, incepand cu luna iulie 2012, suspectul DobricaDumitru i-a promis inculpatului Zgonea Valeriu – Stefan, iar acesta din urmaa acceptat foloase necuvenite in schimbul interventiei pe langa functionarii publici asupra carora a lasat sa se creada ca are influenta, in vederea numirii unei rude a lui Dobrica Dumitru intr-o importanta functie publica.

Ulterior, inculpatul Zgonea Valeriu – Stefan a primit de la suspectul Dobrica Dumitru foloase necuvenite in suma de aproximativ 52.000 de lei, reprezentand contravaloarea unor servicii de turism (excursie de 4 zile la Viena in intervalul 16-19.05.2013) si cheltuieli legate de construirea unei case de vacanta in judetul Covasna.

La data de 22.04.2013, ca urmare a demersurilor facute de Zgonea Valeriu – Stefan, persoana respectivaa fost numita in functia de presedinte al Centrului National de Management pentru Societatea Informationala din cadrul Ministerului pentru Societatea Informationala, desi nu avea pregatire de specialitate in domeniu.

Ulterior, tot ca urmare a demersurilor facute de Zgonea Valeriu -Stefan, persoana respectiva si-a pastrat functia la nivelul administratiei publice centrale, fiind numita, la data de 23.01.2014, in functia de subsecretar de stat in cadrul Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale.

Ionela Viorela Dobrica, fiica fostului consilier judetean de la CJ Buzau, Dumitru Dobrica, este cea pentru care fostul presedinte al Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a intervenit la mai multi functionari publici pentru a fi numita presedinte al Centrului National de Management pentru Societatea Informationala si ulterior subsecretar de stat in Ministerul Comunicatiilor.

Ionela Dobrica, in prezent deputat, a declarat ca numirea ei ”in functia de subsecretar de stat a fost facuta la propunerea PSD si a respectat toate prevederile legale”, iar ea nu are, in acest moment, ”nicio calitate” in dosarul DNA.

”Am primit mai multe intrebari legate de dosarul DNA in care sunt citati Valeriu Zgonea si tatal meu, Dumitru Dobrica. Numirea mea in functia de subsecretar de stat a fost facuta la propunerea PSD si a respectat toate prevederile legale. Nu cunosc nimic in legatura cu lucrurile care sunt scrise de DNA in comunicatul referitor la acest dosar. In acest moment nu am nicio calitate in dosar. Am incredere in corectitudinea justitiei in Romania”, a mentionat pe pagina sa de Facebok, Ionela Dobrica. (V.E.)

One thought on “CORUPTIE DE PARTID! Valeriu Zgonea risca puscaria pentru ca a “tras sfori” pentru o tanara din PSD! Blondina Ionela Dobrica este vicepresedinte al tineretului social-democrat

Leave a Reply