SERVO PER AMIKECO! Politisti din Timis si Kikinda au sarbatorit prin sport Ziua Nationala a Serbiei! Actiunea a fost organizata sub egida Asociatiei Internationale a Politistilor

O noua actiune purtand marca Asociatiei Internationale a Politistilor (IPA) s-a desfasurat, in aceasta saptamana, in capitala Banatului, evenimentul fiind organizat de politistii de frontiera de la Aeroportul International “Traian Vuia” din Timisoara, membri ai IPA, Regiunea 8 Timis.


Acestia s-au dovedit a fi gazde primitoare pentru colegii lor din Serbia, majoritatea facand parte din conducerea Politiei Orasului Kikinda, care au venit in gostie pentru a sarbatori Ziua Nationala a Serbiei impreuna cu prietenii romani.

Dupa protocolul specific intalnirilor cazone de acest gen, cu scurte discursuri si schimb de fanioane tricolore, in conditiile in care IPA Aeroport Timisoara este infratita cu IPA Kikinda de peste 4 ani, s-a trecut la partea sportiva a actiunii, respectiv un meci de fotbal intre echipele celor doua organizatii politienesti.

Dovedind ca nu sufera de “complexul sarbesc”, care a marcat ani si ani intrecerile sportive dintre romani si sarbi, politistii fotbalisti de la IPA Aeroport le-a administrat un sec 7-3 oaspetilor de la IPA Kikinda, un scor care nu lasa loc interpretarilor, mai cu seama ca meciul a fost condus la centru de maiorul in rezerva Vasile Sturz, lucrator de serviciu secret cu reale valente filosarbe.

“Este un eveniment de traditie dintre cele doua regiuni IPA, iar la fiecare intalnire cu prietenii din Serbia exista o bucurie a revederii, a competitivitatii in plan sportiv.

Chiar daca fac parte din tari diferite, cele doua regiuni au scopuri comune: de a promova respectul fata de lege, de a stimula legaturile de prietenie, intrajutorare si respect reciproc, sa contribuie la cresterea prestigiului si a imaginii politiei, dar si la promovarea si dezvoltarea activitatilor sociale, sportive, culturale”, a punctat Viorel Marcu, presedintele IPA Regiunea 8 Timis, in timp ce Pavle Rajkov, presedintele IPA Kikinda a facut un anunt extrem de important, in nota fratiei traditionale dintre romani si sarbi.

“La urmatoarea intalnire dintre organizatia noastra si cea din Timisoara, care va avea loc in Serbia, ii vom acorda pietenului nostru Viorel Marcu titlul onorific de vicepresedinte permanent al IPA Kikinda! In acest fel vom consolida si mai mult relatia de colaborare cu prietenii si colegii din Romania. Servo Per Amikeco!”.

Intalnirea dintre cele doua delegatii s-a incheiat seara tarziu, la un local din Timisoara, in acordurile inconfundabile ale muzicii sarbesti. (G.I.)

 

One thought on “SERVO PER AMIKECO! Politisti din Timis si Kikinda au sarbatorit prin sport Ziua Nationala a Serbiei! Actiunea a fost organizata sub egida Asociatiei Internationale a Politistilor

  1. Învață prostule amore sa scrii corect gramatical și după aceea te poți lua de Marcone!

Leave a Reply