ADJUDECAT! Cel mai important ziar din vestul tarii a intrat in portofoliul holdingului Bega Grup! Fratii Cristescu, actionari cu 80,1% la Renasterea banateana

Tranzactia prin care Timpress, trustul de presa care detine si ziarul Renasterea banateana, a intrat in portofoliul de firme al milionarilor banateni Emil si Marius Cristescu, apare mentionata, in sfarsit, si la Oficiul Registrului Comertului.


In acest fel s-a pus capat tuturor speculatiilor legate de achizitionarea unuia dintre cele mai importante ziare din vestul tarii de catre patronii Bega Grup, in conditiile in care acestia investisera sume importante si in Ziua de Vest, Pressalert si diverse publicatii de lux in care au fost prezentati ca fiind bogati, frumosi si destepti.

Asadar, conform mentiunilor de la Registrul Comertului, care poarta data de 23.12.2016, SC Bega Tehnomet SA detine 80,1 % din actiunile Timpress, Unicapital – 0,05 %, iar alti actionari – 19,8 %. Capitalul social al Timpress este de 519.680 de lei, din care aportul Bega Tehnomet este de 416.313 lei. Valoarea unei actiuni, 0,1 lei, ceea ce inseamna ca, in prezent, capitalul Timpress este impartit in 5.196.800 de actiuni.

In conditiile in care Marius Cristescu detine 52,7% din Bega Tehnomet, iar fratele sau Emil Cristescu – 28,3%, rezulta ca cei doi au devenit si patronii Renasterii banatene.

In timp ce directorului Stefan Vartiade i s-a prelungit mandatul de administrator si presedinte al CA, noii actionari majoritari au mandatat-o pe Maria Soruica, director economic la Tehnomet, sa se ocupe si de noua investitie, in calitate de administrator si membru in CA.

Deocamdata nu se cunosc datele tranzactiei, cati bani au incasat fostii proprietari Veroniki Holding, Eurofina Romania SA si Fundatia Europeana Dragan Lugoj, aflate impreuna sub controlul fostei sotii a miliardarului lugojean Iosif Constantin Dragan, Veronica Dragan, insa cu siguranta suma depaseste cateva milioane de euro, mai cu seama ca cifra de afaceri anuala a Timpress graviteaza in jurul valorii de 1,5 milioane de euro.

Noul actionar majoritar al Timpress, SC Bega Tehnomet SA, are ca obiect de activitate industriala fabricarea de constructii metalice si parti componente ale structurilor metalice, are un efectiv 131 de angajati, iar cifra de afaceri raportata in 2015 a fost de 25 milioane de lei, cu un profit de 3,1 milioane de lei. In conditiile in care, prin preluarea Timpress, patronii Bega Grup au devenit angajatorii unui ziarist a carui sotie activeaza la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis, este de asteptat ca procurorul Laura Monica Brindescu sa se abtina in cauzele in care apar interesele fratilor Cristescu. Cu atat mai mult, cand va deveni judecator… (G.I.)

 

2 thoughts on “ADJUDECAT! Cel mai important ziar din vestul tarii a intrat in portofoliul holdingului Bega Grup! Fratii Cristescu, actionari cu 80,1% la Renasterea banateana

  1. Madame este procuror la Parchetul Curții, loc de unde distribuie ” pe surse” subiectele fierbinți din justiție către mutalau’ sa le scrie în prime time și el se crede mai procuror decât nevăsta sa!!

Leave a Reply