DERAPAJ PENAL! Procurorii DNA, acuzati ca au distrus cariera si sanatatea unui politist nevinovat! “Cine va raspunde pentru aceasta greseala?”

Sindicatul Politistilor Europeni Europol a lansat un atac fara precedent la adresa Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), la sfarsitul lunii trecute, in care-i acuza pe procurori ca au distrus sanatatea si cariera unui politist nevinovat.


Acuzele pe care politistii le aduc DNA-ului sunt destul de grave. Mai exact, Sindicatul Europol a sutinut la 22 ianuarie ca procurorii DNA s-au grabit sa faca publice numele a 14 politisti din judetul Neamt, suspectati de fapte coruptie, in luna noiembrie a anului 2016. Dupa doua luni, unul dintre acestia, Nicolae Buga, a fost declarat nevinovat, iar cauza sa a fost clasata. Europol dezvaluie ca aceasta perioada a fost un chin pentru Buga, care s-a imbolnavit si a fost internat intr-un spital din Iasi.

„Dupa doua luni, in care niciunul dintre cei 14 politisti nu a mai putut profesa la nicio structura din IPJ Neamt, ca urmare a interdictiei procurorului, iata ca unul dintre acestia, in persoana lui  Nicolae Cristian Buga, a fost gasit nevinovat, iar fata de acesta cauza a fost clasata.

Au fost doua luni de umilinta, de presiune mediatica, de hartuiri, dar si de frustrare, pentru ca Nicolae Cristian Buga acuza ca nu i se permite de catre procurori sa aduca probe in sustinerea nevinovatiei sale. Nici nu vorbim despre impactul emotional pe care a trebuit sa il suporte si drama prin care a trecut impreuna cu sotia sa, care si ea este politist. Dar, putem sa ne punem in locul lui pentru cateva secunde si sa realizam ca in asemenea momente ai impresia ca totul in jurul tau se prabuseste.

Aceste doua luni au fost determinante pentru politistul de numai 34 ani, iar dupa toata aceasta corvoada si tot acest stres, in care au fost momente cand cei apropiati s-au lepadat de el, momente in care prietenii il priveau suspicios, si perioada de control judiciar pe care a trebuit sa o indeplineasca ca ultimul infractor, sanatatea lui a cedat si a suferit un stop cardiac.

Ne intrebam cine va raspunde pentru aceasta greseala. Ne intrebam cine ii va putea repara prejudiciul moral, dar mai ales cine ii va putea reda sanatatea care i-a fost subrezita pana in punctul in care corpul i-a cedat. Si ne mai intrebam daca deviza DNA-ului, Impartialitate-Integritate-Eficienta, mai poate sta in picioare in conditiile in care procurorii DNA au „condamnat” un om nevinovat.

Cu toate ca legea obliga procurorii ca dispunerea inceperea urmaririi penale sa aiba la baza „indicii rezonabile”, acestia, nu numai ca nu le-au avut, dar nici controlul judiciar si interdictia de a profesa ca politist, au fost dispuse „la gramada”, fara niciun fundament. Dar din partea cui sa mai astepte politistii protectie si sustinere, cand tocmai liderii unor organizatii sindicale si profesionale din Politie au fost sau sunt cercetati pentru diferite fapte penale. Este de inteles ca aceste organizatii nu vor mai putea vreodata sa ia atitudine fata de asemenea tragedii generate de procurori.

In final, facem un apel la toti colegii, sa il aiba in gand pentru cateva secunde si sa se roage pentru sanatatea colegului nostru, Nicolae Cristian Buga, care in acest moment se afla internat intr-un spital din Iasi, unde a fost transportat cu un elicopter SMURD”, se arata pe site-ul sindicateuropol.ro. (Vlad Enciu)

UPDATE! Internat la Spitalul Clinic de Cardiologie “C.I. Parhon” Iasi, politistul Cristian Nicolae Buga a depasit cu bine faza critica de dupa infarct. Medicii de la Iasi au asigurat familia ca pacientul este in afara oricarui pericol, iar faptul ca a trecut cu bine peste primele 6 ore (perioada critica după infarct) le da sperante ca se va recupera. Un rol esential l-a avut faptul ca a fost dus foarte repede la Iasi si s-a putut interveni medical in timp util.

Sursa foto: ZCH News

2 thoughts on “DERAPAJ PENAL! Procurorii DNA, acuzati ca au distrus cariera si sanatatea unui politist nevinovat! “Cine va raspunde pentru aceasta greseala?”

  1. Procurorul,care are puteri dumnezeesti,sau mai degraba, se crede un fel de D-zeu,ar trebui sa fie bagat la bulau intr-o camera cu cei pe care i-a condamnat,pt greseala si aroganta sa ! Cum adica nu ai voie sa spui nimic in apararea ta,da cine p..a mea va credeti voi mai betivanilor,care nu aveti viata sociala,care stati inchisi in case si beti intr-una pt ca va e frica si rusine de ceea ce faceti, nu va este frica pt.copiii vostri,ca s-ar putea intoarce totul impotriva lor,ca de fapt D-zeu e acolo sus,nu voi sunteti El !!!??? Cine-i mai da omului asta anii inapoi,cine-i mai da sanatatea inapoi,cine-i mai da linistea inapoi, ma gunoaielor ?! Sper ca va veni,cat de curand, si ziua aceea in care veti plati cu totii,cu varf si indesat pt toate nedreptatile pe care le-ati facut voi toti,politicieni procurori,judecatori corupti,Putin va aduce aceasta zi !!!

  2. Pana nu se va legifica raspunderea magistratilor, vor mai fi N oameni batjocoriti de aroganta si infatuarea procurorilor! Acest caz a ajuns in massmedia. Isi pu e cineva intrebarea cate astfel de cazuri sunt in tara, asa neaflate de presa? Mai grav, sunt cazuri de trimitere in judecata in mod abuziv si chiar condamnari pe pribe manipulate de procurori…iar acelor oameni le este distrusa atat reputatia dar si mai important viata, sanatatea. Sper ca o forta divina sa indrepte acelste nedreptati si cei care procedeaza in acest fel sa plateasca in fata acelei forte, pentru ca de la lege, CSM, Inspectia judiciara si restul nu mai sunt asteptari

Leave a Reply