DOSARUL JURCA! Seful Politiei Timis, chestorul Ion Mirescu, audiat ca martor intr-un dosar de presa cu o miza de 100.000 de euro! Paternal, insubordonarea unui ofiter de la SICE a fost definita drept o “comunicare defectuoasa”

Seful Inspectoratului de Politie al Judetului Timis, chestorul Ion Mirescu, a fost audiat, astazi, la Judecatoria Timisoara, in calitate de martor in dosarul care “reconstituie” conflictul dintre fostul sef al Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice (SICE), comisarul sef Dumitru Pavel, si subalternul sau, comisarul sef Gheorghe Jurca.


Timp de aproape doua ore si jumatate, inspectorul sef a raspuns intrebarilor adresate de avocatii Florin Kovacs si Kasai Marec, in incercarea de a contura ideea ca, in cursul anului 2015, a fost preocupat sa detensioneze atmosfera de lucru de la Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, in conditiile in care Ghita Jurca nu recunostea autoritatea sefului sau, Dumitru Pavel.

“Mi s-a raportat ca la SICE sunt probleme, iar in august 2015, in urma unei discutii cu Gheorghe Jurca, am decis sa-l deleg pentru o perioada de trei luni la Serviciul Politiei Rutiere. A fost o solutie de compromis, acceptata si de ofiterul in discutie, intrucat, in caz contrar, se expunea unei anchete interne, urmata de masuri disciplinare. Nu stiu sa fi existat un raport scris, nu mi s-a adus la cunostinta, insa, in prima faza a conflictului, Dumitru Pavel mi-a spus ca nu doreste sa faca o sesizare scrisa catre conducerea inspectoratului”, a dezvaluit Ion Mirescu.

In opinia sa, conflictul din cadrul SICE, care a fost la un pas sa degenereze in violente – dupa cum a recunoscut, la precedentul termen de judecata, insusi Dumitru Pavel -, nu a avut caracterul unei subordonari, a unei abateri disciplinare din partea lui Gheorghe Jurca, ci a fost doar o “comunicare defectuoasa” intre cei doi. Asta, desi dispozitiile sefului SICE nu prea au fost executate de Gheorghe Jurca.

“Sa va dau un exemplu, doamna presedinta, sa intelegeti! Era ziua onomastica a domnului Jurca si, la primele ore ale diminetii, cand a venit la serviciu, in loc sa i se spuna La multi ani, i s-a comunicat ca trebuie sa mearga pe teren, la o descindere. Sigur ca nu-ti pica bine acest tip de comunicare”, a venit explicatia paternala, halucinanta, a sefului de inspectorat.

Cu alte cuvinte, dispozitiile sefilor nu sunt obligatorii in cadrul IPJ Timis, in zilele onomastice si de nastere, mai cu seama daca subalternii nu recunosc autoritatea sefilor…

Intrebarile in cascada ale avocatului Florin Kovacs l-au enervat, la un moment dat, pe Gheorghe Jurca, prezent in sala alaturi de avocatul sau.

“Doamna presedinta, eu il apreciez foarte mult pe domnul doctor Kovacs, dar 90 % din intrebarile sale ma vizeaza direct, parca se face cercetarea mea in aceasta sala. Domnul chestor Mirescu este un om deosebit, conduce 1.600 de cadre din Politia Timis, nu pote fi hartuit cu tot felul de intrebari care nu au relevanta in acest dosar!”, a izbucnit politistul, cand seful inspectoratului a fost intrebat daca mutarea lui Gheorghe Jurca la Rutiera l-a prejudiciat in vreun fel din punct de vedere financiar.

Urmatorul termen a fost fixat pentru 24 martie, cand va fi citat ca martor si adjunctul sefului Politiei Timis, comisarul sef Dan Stoicanescu.

Reamintim ca, in acest dosar, Gheorghe Jurca a reclamat un jurnalist ca l-a defaimat prin intermediul unui articol de presa – in care s-a dezvaluit conflictul sau cu Dumitru Pavel si mutarea sa la Rutiera -, si cere despagubiri de 100.000 de euro. (Vlad Enciu)

2 thoughts on “DOSARUL JURCA! Seful Politiei Timis, chestorul Ion Mirescu, audiat ca martor intr-un dosar de presa cu o miza de 100.000 de euro! Paternal, insubordonarea unui ofiter de la SICE a fost definita drept o “comunicare defectuoasa”

  1. Acest Jurca după ce a furat la greu cu hoteluri si firme grele, are tupeu! Pai ANI nu i-l caută la avere? Poate ii faceți o bucurie dacă el cere 100.000 de coco sa ii faceți o plângere la ANI. Casa pe legea 112 are?

  2. In articol sunt date tot felul e nume, dar lipseste cel al jurnalistului. De ce este protejat dl. Ilas? In plus, bilantul trimestrial al serviciului Rutier pentru perioada respectiva este unul ce evidentiaza rezultatele superioare obtinute la nivel de colectiv, de la sosirea d-lui Jurca – aspect irefutabil de altfel.
    Alo! Vorbiti de insubordonare fata de Pavel D.? Ati uitat cine este personajul ? Un individ care dadea flit tuturor din Mauritius unde isi petrecea concediile impreuna cu fosta …. prietena a d-lui dr. Kovacs (avocata C.T.) ; un individ dovedit de DNA si care gadila la oua tiganimea din Lugoj alaturi de un fost sef de IPJ, motiv pentru care au si fost arestati pentru luare de mita atat el cat si profesorul sau ?
    Nea Ghita. tine-te tare ca esti pe val. Nu te speria de nea Kovaci. Il cunoastem doar: cu cat vorbeste mai mult, cu atat ii cresc si pretentiile si il face pe client. In rest, mult vant, sau mai bine zis vanturi. Hai PA ! Nea Ghita, tine stindardul erect si nu te ofilii in fata lor! Sfatul meu….

Leave a Reply