NOMINALIZARE! Un actor din Timisoara, nominalizat la Gala Premiilor UNITER 2017 pentru rolul din spectacolul „Desteptarea primaverii”, jucat pe scena Teatrului German de Stat

Un actor al Teatrului German de Stat Timisoara a fost nominalizat la Gala Premiilor Uniunii Teatrale din Romania (UNITER) 2017, la categoria Debut, pentru rolul Moritz din spectacolul „Desteptarea primaverii”, de Frank Wedekind, in regia lui Charles Muller.


Talentatul Radu Branici, 24 de ani, isi disputa premiul cu Lavinia Pele, de la Teatrul “Tony Bulandra” Targoviste, si Iustinian Turcu, de la Teatrul National “Radu Stanca” Sibiu, castigatorul acestei categorii urmand sa fie anuntat la Gala Premiilor UNITER, care va avea loc in data de 8 mai, la Teatrul National “Mihai Eminescu” din Timisoara.

Radu Branici s-a nascut la Arad, a urmat liceul la Sibiu si a studiat actoria la Facultatea de Muzica si Teatru a Universitatii de Vest din Timisoara. In 2014 si 2015 a participat la atelierele din cadrul Scolii de vara a Teatrului German de Stat Timisoara, de la Garana, iar din septembrie 2015 face parte din trupa TGST. A lucrat si la proiecte muzicale impreuna cu Ada Milea.

Juriul Premiilor UNITER 2017, editia a XXV-a, a fost format din criticii de teatru Monica Andronescu, Alice Georgescu si Mircea Morariu. De remarcat ca, majoritatea nominalizarilor pentru premiile din acest an vizeaza actori, spectacole si critica teatrala “made in Bucuresti”, Teatru National din Timisoara nefiind nominalizat la niciuna din cele 11 categorii ale galei, in ciuda cronicilor pozitive de care a avut parte anul trecut, mai cu seama Hamletul pus in scena de Ada Lupu.

Spectacolele care au intrat in atentia juriului sunt cele care au avut premiera in perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2016. Nominalizarile pentru premiile Galei UNITER 2017 pot fi vazute pe siteul Uniunii Teatrale din Romania www.uniter.ro. (Mara Ion)

Leave a Reply