EXPLOZIV! Drona cu droguri surprinsa deasupra unei inchisori din Romania! Aparatul survola curtea penitenciarului dupa miezul noptii si a fost observat de agentii de paza

Un barbat este anchetat de procurorii DIICOT, dupa ce a fost surprins in timp ce ghida o drona deasupra unei inchisori din Romania, cu intentia clara de a introduce clandestin un pachet in spatele zidurilor. Aparatul comandat de la distanta ar fi trebuit sa plaseze coletul in curtea unitatii carcerale din Mioveni, dupa miezul noptii, insa a fost observat la timp de catre agentii de paza, care au alertat politia.


“Pe data de 21 februarie, in jurul orei 1,15, a fost vazuta o drona care survola, de la o inatime de aproximativ 50-100 metri, spatiul aerian al unitatii carcerale. Aparatul de zbor de mici dimensiuni a fost identificat de personalul Penitenciarului Mioveni. Colegii mei au sesizat intentia cuiva de a plasa ilegal un pachet si au oprit la timp acest demers.

Intreg personalul unitatii, dar si al Spitalului Penitenciar Mioveni, aflat in serviciul de paza si supraveghere, a fost alertat pentru a manifesta atentie sporita in observarea pachetelor ce ar fi putut fi aruncate in interiorul penitenciarelor. A fost informata Politia Orasului Mioveni, care a intervenit in timp ce drona inca survola Penitenciarul Mioveni. O echipa formata din agenti de penitenciare, impreuna cu echipajul de politie, s-a deplasat la locul de unde a fost dirijat aparatul zburator pentru a fi scotocita zona.

Cu aceasta ocazie, in afara unitatii, a fost descoperit un colet care a fost ridicat de organele de Politie. In zona curtilor de plimbare din cadrul Penitenciarului Mioveni si a Penitenciarului Spital Mioveni nu au fost descoperite obiecte interzise”, a declarat purtatorul de cuvant al Penitenciarului Mioveni, Laura Olteanu.

Cazul a fost preluat, ulterior, de DIICOT, semn ca este vorba de o retea si ca pachetul suspect ce trebuia plasat la un detinut putea contine droguri.

Metoda este una aflata la inceput in penitenciarele din Romania, fiind pusa in practica de putin timp. S-au mai semnalat cazuri similare la Botosani si Galati. Dupa cum se arata in cele doua cazuri, complicii detinutilor foloseau dronele pentru a le trimite acestora telefoane, cartele si chiar stupefiante. Cei care ghidau drona se foloseau de camera video montata pe aceasta pentru a vedea unde trebuie sa o dirijeze ca sa ajunga la destinatar. (V.E.)

 

Leave a Reply