AVOCAT PENAL! Procurorii din Timisoara au trimis in judecata inca un avocat, acuzat ca a inselat o persoana cu aproape 100.000 de euro

Procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara au finalizat urmarirea penala si au dispus trimiterea in judecata a inculpatului Farcas Augustin, avocat in cadrul Baroului Arad, pentru savarsirea infractiunii de inselaciune.


In rechizitoriul intocmit in cauza, procurorii au dezvaluit modul in care avocatul a devenit agent imobiliar de conjunctura si a inselat o persoana cu aproape 100.000 de euro, suma cu care partea vatamata s-a si constituit parte civila.

In cursul anului 2015, o persoana a solicitat ajutorul avocatului Farcas Augustin pentru a vinde terenurile, in suprafata totala de 15 ha, mostenite de la mama sa. In acest sens, cei doi s-au intalnit in Timisoara, iar proprietarul terenului a semnat o imputernicire avocatiala. Conform actului semnat, Farcas Augustin era imputernicit sa negocieze vanzarea-cumpararea terenurilor si sa incheie promisiunea de vanzare-cumparare, asumandu-si obligatia de a o informa vanzatorul cu privire la toate demersurile efectuate. De asemenea, acestia au convenit ca pretul vanzarii sa fie de 90.000 euro.

La putin timp, avocatul si-a informat clientul ca a gasit un cumparator, cetatean german, si i-a solicitat sa se deplaseze la un birou notarial pentru a-l imputernici sa-i vanda terenurile.

Totodata, acesta i-a inmanat un inscris ce prezenta aparenta inregistrarii la Cabinetul Individual de Avocatura Farcas Augustin, sub nr. 46/14.05.2015, prin care o informa ca a gasit un cumparator care a acceptat pretul solicitat, de 6000 euro/ha, sub conditia incheierii unei promisiuni de vanzare, iar pretul integral urma sa fie achitat pana cel tarziu in data de 20.09.2015.

Dupa ce proprietarul terenului s-a prezentat la biroul notarial si s-a incheiat procura autentificata prin care il imputernicea pe avocat sa-i vanda terenurile, acesta s-a deplasat la un alt birou notarial si a incheiat promisiunea bilaterala de vanzare-cumparare a terenurilor cu o alta persoana decat cea mentionata in inscrisul inmanat vanzatorului, incasand suma de 25.000 euro, pe care nu a mai predat-o niciodata acesteia.

“La data de 08.10.2015 inculpatul, in reprezentarea persoanei vatamate, a semnat contractul de vanzare-cumparare autentic, dar i-a spus persoanei vatamate ca nu a semnat inca actele si nu a primit banii. Constientizand faptul ca inculpatul a inselat-o, persoana vatamata i-a cerut dovezi iar acesta i-a prezentat mai multe inscrisuri false (notificari catre cetateanul german, raspunsul reprezentantului acestuia) pentru a o mentine in eroare cu privire la incercarile sale de a finaliza operatiunea de vanzare a terenurilor”, au precizat procurorii.

Pe parcursul cercetarilor s-a constatat ca cetateanul german este o persoana neidentificata, iar persoana indicata ca si reprezentat al sau nu are cunostinta despre manoperele dolosive ale inculpatului, fiind un client mai vechi al acestuia. Persoana vatamata s-a constituit parte civila in procesul penal cu suma de 97.500 euro, din care 90.000 euro reprezinta pretul convenit pentru vanzarea terenului iar 7.500 euro contravaloarea subventiei de la A.P.I.A.

Dosarul a fost trimis, spre competenta solutionare, Curtii de Apel Timisoara. (Gigi Ilas)

Leave a Reply