DEMISIA! Ministrul de Interne, somat sa-si depuna demisia, de urgenta! “Doamna Carmen Dan nu conduce ministerul, ci doar sta la minister!”, acuza presedintele Klaus Iohannis

carmen-dan

Scenele cu huliganii dezlantuiti la mitingul din Piata Victoriei, care au fost lasati sa intre in campul tactic al protestului pentru a declansa o ofensiva incendiara impotriva jandarmilor, a scandalizat o tara intreaga.


Depasita de situatie, sefa Ministerului de Interne, Carmen Dan, a aparut rapid la televizor pentru a spune ca nu a fost informata despre pregatirea unor confruntari de strada, in timp ce reprezentantii SRI au dezvaluit ca au avertizat Politia Romana ca ultrasii echipelor de fotbal Dinamo si Steaua pregatesc actiuni violente pentru seara mitingului.

“A existat un schimb de informatii operativ, potrivit procedurilor stabilite la nivelul institutiilor, cu Ministerul Afacerilor Interne, la nivelul secretarului de stat Stefu Viorel si Bogdan Despescu – IGPR, precum si la nivelul Jandarmeriei si SPP”, s-a dezvaluit intr-un comunicat al SRI, in timp ce Carmen Dan a recunoscut, in al 12-lea ceas, ca s-au primit cateva sms-uri de la un ofiter SRI privind participarea ultrasilor la protest.

huligani

” Felul in care Ministerul de Interne nu a gestionat situatia ma nemultumeste profund. Toata lumea din structurile de forta a avut informatiile necesare. La Interne s-a stiut unde, cand si ce grupuri se pregatesc pentru a „sparge demonstratia”. In loc sa-i izoleze unde s-au adunat, i-au lasat liberi sa se amestece printre demonstrantii pasnici. Au pus in pericol nu doar demonstratia, ci sanatatea si viata romanilor care au mers sa protesteze pasnic. Grav mi s-a parut ca doamna ministru de Interne a mers la televizor si a spus ca nu stie nimic. Asta este foarte grav. Inseamna ca nu conduce ministerul ci doar sta in minister. Acest lucru este inadmisibil. Astept lamuriri scrise si clare de la Ministerul de Interne, de ce si cum au fost lasate elemente violente sa distruga o demonstratie pasnica”, a declarat presedintele Klaus Iohannis, cerand demiterea imediata a ministrului de la Interne.

Tema demiterii a fost reluata in Parlament si de secretarul general al MI, Eugen Tomac, mai cu seama dupa ce neinspirata Carmen Dan a prezentat o lista cu jurnalisti si alte persoane publice care ar fi instigat populatia sa protesteze.

“Am vazut un ministru de Interne depasit de situatie, care in loc sa ne explice cum poate evita escaladarea unor situatii neprevazute sau despre care aveau informatii ca pot degenera, a trecut la amenintari extrem de periculoase pentru orice societate democratica. Faptul ca ministrul de Interne, Carmen Dan, in urma cu putin timp, a prezentat o lista neagra a persoanelor care instiga populatia la proteste reprezinta un atac grav la adresa libertatii de exprimare si la adresa democratiei. Credem ca asemenea practici comuniste nu-si au locul in randul institutiilor statului roman, motiv pentru care PMP cere demisia imediată a ministrului de Internea”. (G.I.)

Leave a Reply