EXCLUSIV! O noua retea de hoti de lux face ravagii in Timisoara! Vila fostului director de la Romtelecom, cu sistem de alarma sofisticat, pradata de bani si bunuri in valoare de 100.000 de euro

Desi reteaua hotilor de lux din Timisoara, implicata in furtul a peste 100.000 de euro si 1,5 kilograme de aur, a fost condamnata la inchisoare, anul trecut, de judecatorii Tribunalului Timis, se pare ca obiceiul spargerilor de locuinte “la pont” a fost preluat din mers de alta grupare infractionala.


In ultimele zile, au fost raportate furturi de sute de mii de euro din vilele si apartamentele unor importante personaje din Timisoara, care s-au trezit pradate de hoti in ciuda faptului ca detin imobile securizate cu sisteme de supraveghere si alarmare sofisticate.

Primul semnal de alarma a fost tras de Mircea Ionescu (foto), fostul director al Romtelecom Timis, actionar al hotelului Savoy si proprietar al Pensiunii Harmonia, care a reclamat la politie ca, in perioada cat a fost plecat in Italia, persoane necunoscute i-au spart vila din Calea Torontalului si i-au furat bani si bunuri de aproape 100.000 de euro.

Se pare ca lovitura a fost data de profesionisti, la pont, intrucat sistemul de alarma a fost dezactivat in secundele de introducere a codului, iar dispozitivele de “zgomot” smulse din perete si aruncate in piscina.

A urmat casa medicului Petre Deutsch, sef de sectie la Institutul de Boli Cardiovasculare Timisoara, dar si apartamentul ultrasecurizat al unui cunoscut patron de restaurant din oras. In ultimul caz, butucul din usa apartamentului a fost smuls, alarma deconectata, iar hotii au sustras, selectiv, bani, o pictura si o tableta, insa nu s-au atins de ceasuri si cateva bijuterii.

La plecare au abandonat manusile cu care au “operat”, sfidator, in mijlocul sufrageriei.

Deocamdata, politia este neputincioasa in fata acestei avalanse de spargeri de locuinte, desi, pornind de la metodele de operare, s-a creionat un cerc de suspecti cu cagule, care a inceput sa fie monitorizat.

In conditiile in care, uneori, monitorizarea infractorilor dureaza si cativa ani, pentru adunarea de probe solide, este de asteptat ca lista spargerilor sa fie completata cu alte locuinte de lux din Timisoara si localitatile periurbane. Singurul sfat al anchetatorilor in fata acestui fenomen infractional, nu tineti bani si bunuri de valoare in casa… (Vlad Enciu)

Leave a Reply